Denizli'de Orman Yangininda 20 Hektar Alan Kül Oldu

Denizli’nin Acipayam ilçesinde baslayan orman yangini, havadan ve karadan yapilan yogun müdahale sonucu kontrol altina alindi. Yanginda 20 hektarlik alan kül oldu.

Denizli'de Orman Yangininda 20 Hektar Alan Kül Oldu


Bugün saat 14.30 siralarinda Bademli Mahallesi Armut Belen mevkiindeki ormanlik alanda belirlenemeyen nedenle orman yangini çikti. Yangina, Denizli Orman Bölge Müdürlügü bünyesinde görevli 4 helikopter, 3 uçak ve 1 IHA’nin yani sira 20 arazöz, Denizli Büyüksehir Belediyesi, Acipayam Belediyesi ve Burdur Belediyesine ait 200 personel, 1 is makinesi ve su ikmal araci ile müdahale edildi. Yangin havadan ve karadan yapilan yogun müdahaleler sonucunda 3 saat gibi kisa bir sürede kontrol altina alindi. Yanginin hava kararmadan kontrol altina alinmasi, daha büyük bir tehlikenin önüne geçti. Sogutma çalismalarinin 2 gün sürecegi yanginda yaklasik 20 hektar alan kül oldu. Yanginla ilgili sorusturma baslatildi.

“Yanan ormanlarimizin yerine yeniden yesillendirme çalismalari yapilacak”

Yangin ihbarini duydugunu andan itibaren ekiplerini harekete geçirdigini söyleyen Acipayam Belediye Baskani Hulusi Sevkan, "Ne yazik ki sebebi bilinmeyen bir yangin ihbari aldik. Belediye ekibimiz basta olmak üzere Büyüksehir ve Denizli Orman Müdürlügü ekibi yanginin ilk anindan itibaren buraya geldi. Ekiplerin güç birligi ile yangin kontrol altina alindi. Yanginin sogutma çalismalari sürüyor. Yaklasik 10 ile 15 hektar alanda yangin oldugu belirtiliyor. Insallah yanan ormanlarimizin yerine yeniden yesillendirme çalismalari yapilacak.” seklinde konustu.



“Çevre köylerimizin gayreti ve katkisi yanginin söndürülmesinde büyük rol oynadi”

Ekiplerin mücadelesi ile yanginin kontrol altina alindigini belirten Bademli Mahallesi Muhtari Baki Tekin, “Su anda durum normale dönmeye basladi.

Yangin kontrol altina alindi. Ögle saatlerinde çikan yangin, tahminim 20 hektarlik bir alani kapsiyor. Ekiplerimizin havadan ve karadan müdahalesi ile 3 uçak ve 4 helikopter destegi sayesinde kontrol altina alindi. Çevre köylerimizin gayreti ve katkisi yanginin söndürülmesinde büyük rol oynadi.” ifadelerini kullandi.

“Kontrol altina alindiktan sonra geldik”

Yanginda ekiplere su vermek için bölgeye gelen Ali Okutucu, "Biz Acipayam ilçesine bagli Yazir Mahallesi’nden yakinimizda bulunan orman yanginini söndürmeye geldik. Yangin nereden basladigini bilmiyoruz. Kontrol altina alindiktan sonra geldik.” dedi.

Kaynak: İHA