Binali Yildirim Açiklamasi '2025'Te Enflasyon Tek Haneli Olacak'

ANTALYA – AK Parti 2023 Sehir Bulusmalari’na katilan AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, "Önümüzdeki senenin ortalarinda enflasyonda gözle görülür bir düsüse sahit olacagiz ve 2025’te tek haneli olacak. Öngörülmedik bir gelisme olmazsa bunu basaracagimiza inaniyoruz. Siz güvenmeye, üretmeye ve ekmeye devam edin. Bunun karliligini insallah alacaksiniz" dedi.

Binali Yildirim Açiklamasi '2025'Te Enflasyon Tek Haneli Olacak'
AK Parti’nin düzenledigi 2023 Sehir Bulusmalari programi Antalya’da düzenlendi.

Programda üretim ve ekonomi üzerine istisarelerde bulunuldu. Taleplerin degerlendirildigi toplantiya Binali Yildirim açiklamalarda bulundu.

“Toprak her seydir”

Konusmasinda topragin önemine deginen Yildirim, “Toprak her seydir, toprak olmazsa hayat olmaz, insanlarin yarisi açliktan yarisi da susuzluktan ölür. Dolayisiyla ne kadar teknoloji gelisirse gelissin, isterseniz dünyanin en ileri ülkesi olun, degil Ay’a, Mars’a, bütün gezegenlere gidin ama tarim da sürdürülebilir bir güce sahip degilseniz bir probleminiz var demektir. Bugün Afrika’daki zorluklari hep birlikte görüyoruz. Oradaki insanlarin yüzünün gülmesi için Cumhurbaskanimiz büyük bir fedakarlik gösterdi. Oradaki insanlara tahil koridoru olusturarak yardimci oldu” seklinde konustu.



"Antalya üreten ve diger illerimizi besleyen bir sehrimiz"

Yildirim, Antalya’nin en önemli güçlerinden birinin tarim oldugunu dile getirerek, sanayide de önemli bir yüke sahip oldugunu vurguladi. Yildirim, “Burada siz dünyanin en iyi üretiminin yapildigini biliyorsunuz. Antalya Organize Sanayi Bölgesi çok büyük isler basarmaktadir. Son yillarda iklim degisiklikleri yasaniyor, bunu çok net hissediyoruz. Mevsimler iç içe girdi, kis yaza, yaz ise sonbahara kaldi. Iklim degisikligi hepimizin en önemli meselelerinden biri haline geldi. Sartlar ne olursa olsun gidaya duyulan ihtiyaç yerini koruyor. Fidecilik ve örtü alti üretim Toroslarin eteklerinde yaygin olarak yapiliyor. Antalya gerçekten üreten ve diger illerimizi besleyen bir sehrimiz. Türkiye’de zaten üretim yapan iki elin parmagi kadar il var ve bu illerin ürettigini diger iller de kullaniyorlar” ifadelerini kullandi.

“Siz göndermeden biz bir yere gidecek degiliz”

AK Parti’nin siyasi geçmisi hakkinda da görüslerini aktaran Yildirim, 17 seçimi geride biraktiklarini hatirlatarak, “Dün itibariyle AK Parti’nin 20. yilini geride biraktik ve her seçimde de milletimiz sevabimizla günahimizla bize karnesini verdi ve hepsinde de yüzümüzü ak eyledi. 21 yillik iktidarin yaptigi çok is var ama yapamadigi çok is de var. Bir insan ömrünün dörtte birinden fazla bir süredir bizimle birliktesiniz. Bizim yüzümüzü tanidiniz belki ‘artik yeter’ diyenler vardir ama siz göndermeden biz bir yere gidecek degiliz. Karari verecek olan sizlersiniz. Genelde de yerelde de. Yakin zamanda seçiler yapildi ve kararlar verildi.

14 Mayis’ta Meclis’te Cumhur Ittifaki’ni açik ara birinci yaptik. Cumhurbaskanliginda biraz eksigimiz kaldi ama onu da 28 Mayis’ta tamamladik ve milletimiz yola devam etti. Milletin verdigi mesaj sudur: Biz Recep Tayyip Erdogan’a güveniyoruz, bu ülkeyi her türlü zor sartlardan çikaracak olan kendisidir, karsisindaki rakibe güvenmemistir. Yönetim erkini kendisine teslim etmistir. Milletimize ne kadar sükran sunsak da azdir. Bölgemiz ve dünya zor sartlarda geçiyor. Basimiza gelen pismis tavugun basina gelmedi” dedi.

Yildirim, AK Parti iktidari sirasinda dünyada ve Türkiye’de yasanan olaylara deginerek, “Balyoz, Ergenekon gibi olaylarla hükümeti alasagi etmeye çalistilar. 2000 yilinda sistem degisikligi yaptik. Madem siz mecliste Cumhurbaskani seçilmesine izin vermiyorsunuz, o halde gelin millete diyelim ki, siz seçin karari siz verin. Her zaman milletin karari en üsttedir. Dolayisiyla referanduma giderek 2007’den itibaren Cumhurbaskani seçimini milletin yapmasinin yolunu açtik. Bunlar geride kaldi ve millet diledigini seçme hakkina sahip. Bununla da kalmadik hemen arkasindan dünya krizi geldi 2008-2009 krizi, bütün dünyayi kasti kavurdu ve Türkiye’yi teget geçti" dedi.



“Ay yildizli bayragi yere düsürmedik, ezanlari dindirmedik”

Binali Yildirim, Türk milletinin destegi için minnettar oldugunu aktararak, “Terör örgütleri PKK’si, FETÖ’sü hepsi bir araya geldi ve bu sefer 17-25 Aralik yargi darbe girisimiyle karsimiza çiktilar. Ama milletimizin destegiyle bunu da üstesinden geldik. Göreve basladigimiz 52. gün, FETÖ bize hos geldin karsilamasi yapti, alçaklar milletimize meydan okudular ve milletin helikopterini, tankini, uçagini çalarak milletin üstüne bomba yagdirdilar. Sehitlerimiz ve gazilerimiz oldu ama ay yildizli bayragi yere düsürmedik, ezanlari dindirmedik ve gereken cevabi o gece hep birlikte verdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin bize emanet ettigi bu topraklari kimse elimizden alamaz dediniz ve dünyada görülmeyen bir direnisler her seye gögsünü siper ederek alçaklara hak ettigi dersi veren bu yüce Türk milletinin bir ferdi oldugum için gurur duyuyorum” seklinde konustu.



“Ukrayna-Rusya savasinin devam etmesini istiyorlar”

Ukrayna ve Rusya arasindaki savasa da deginen Yildirim, “Simdi bir de buna Ukrayna-Rusya savasi ilave oldu, bu savastan bize ne demeyin. Bizim bu iki ülkeyle 40 milyar dolar üzerinde ticaretimiz var. Bunun ülkemize ciddi bir maliyeti ve güvenlik sorunu da var. Bu savas devam ettigi sürece bundan en fazla etkilenen bizim ülkemiz. Bugün Ukrayna’ya ve Rusya’ya 12 bin kilometre uzaktakiler buradaki savasin devam etmesini istiyorlar. Çünkü yeni silahlarini ve teknolojilerinin deneyerek Kafkaslara ve Avrasya’ya mesaj vermek istiyorlar. Istiyorlar ki terör devam etsin, bu ülke de istikrarsizlik olsun. Bakin bugün terör konusulmuyor, çünkü bu ülke terörü bastiriyor. Terör hudutlarimiza girmeden imha ediliyor. Vatandaslariminiz bütün illerimize rahatlikla gidip, yatirim, turizm ve ticaret yapabilir” dedi.



“Enflasyon gözle görülür sekilde düsecek”

Türkiye’deki ekonomik durumu iliskin de açiklamalarda bulunan Yildirim, “Sunu bilin ki yüksek enflasyon diye bir sorunumuz car ve bunun da en büyük magduru sabit gelirli insanlardir. Ama üretenler mutlaka karsiligini aliyor. Onun için her tarafta üretici memnun çünkü ürünü enflasyona göre para ediyor. Sabit gelirlilerin yükünü hafifletmek için elimizden geleni yapiyoruz. 3 Yillik ekonomi programi açiklandi ve enflasyonla mücadele gündeme oturdu. Önümüzdeki senenin ortalarinda enflasyonda gözle görülür bir düsüse sahit olacagiz ve 2025’te tek haneli olacak. Ön görülmedik bir gelisme olmazsa bunu basaracagimiza inaniyoruz. Siz güvenmeye, üretmeye ve ekmeye devam edin. Bunun karliligini insallah alacaksiniz” seklinde konusarak sözlerini sonlandirdi.

Toplantiya; AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Tuba Vural Çokal, Ibrahim Ethem Tas, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Baskan, Aksu Belediye Baskani Halil Sahin, AK Parti Antalya Il Baskani Ali Çetin, AK Parti Il Kadin Kollari ve Gençlik Kollari Baskanlariyla birlikte diger üyeler katildi.

Kaynak: İHA