Almanya Disisleri Bakani Baerbock Uçak Arizasinin Ardindan Okyanusya Turuna Devam Edecek

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, uçagindaki teknik ariza nedeniyle Birlesik Arap Emirlikleri’nin baskenti Abu Dabi’ye yaptigi acil inisin ardindan Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji’yi içeren Okyanusya turuna devam edecek.

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock ve beraberindeki heyeti tasiyan hükümete ait uçagin Birlesik Arap Emirlikleri’nin (BAE) baskenti Abu Dabi’ye yaptigi acil inisin ardindan yeniden hareket etmeye hazir oldugu açiklandi. Almanya Disisleri Bakanligindan bir sözcü, uçaktaki teknik arizanin giderildigini ve Baerbock’un kesintiye ugrayan Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji’yi içeren Okyanusya turuna devam edecegini bildirdi.

Baerbock ve beraberindeki heyeti tasiyan uçagin kanatlarindaki teknik bir arizanin ardindan güvenlik nedeniyle Abu Dabi’ye acil inis yapmak zorunda kaldigi bildirilmisti.

Baerbock’un ziyareti daha önce de kesintiye ugramisti

Baerbock, seyahat ettigi uçagin lastiklerinde meydana gelen sorun nedeniyle geçtigimiz mayis ayinda Katar’in baskenti Doha’da mahsur kalmisti. Öte yandan Almanya’nin eski Basbakani Angela Merkel de 2018’de Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi’nin açilis törenini kendisini tasiyan hükümet uçaginin acil inis yapmasina neden olan “ciddi bir ariza" nedeniyle kaçirmisti.
Kaynak: İHA