Gölde Batan Teknedeki 2 Kisi Kurtuldu, 1 Kisinin Cansiz Bedenine Ulasildi

Konya’nin Beysehir ilçesinde gölde teknenin batmasi sonucu suya düsen 3 arkadastan 2’si karaya çikarken, bogulan 1 kisinin cansiz bedenine ulasildi.

Gölde Batan Teknedeki 2 Kisi Kurtuldu, 1 Kisinin Cansiz Bedenine Ulasildi


Saat 18.00 siralarinda Tolga Y. (33), Ali Y. (31) ve Mehmet Ali Kocabas (33) Beysehir Gölü’ne kiyisi olan Gölyaka Mahallesi’nden gezi amaçli tekne ile göl sularina açildi. Kiyidan uzaklastiktan sonra göl sularinda bir süre sonra fiber teknenin su alarak batmasi sonucu 3 arkadas suya düstü. Tolga Y. ve Ali Y. karsi kiyiya yüzerek karaya çikmayi basarirken bogulmaktan kurtuldu. Kocabas ise suda gözden kayboldu. Ihbar üzerine suda kaybolan Mehmet Ali Kocabas’i arama kurtarma çalismalari baslatildi. Beysehir Gölü’nün Gölyaka sahiline Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli su alti arama kurtarma, jandarma, itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi.

Arama kurtarma çalismalarina yerlesim merkezindeki balikçilar da destek verirken, Kocabas’in cansiz bedenine teknenin battigi Mindiras Adasi yakinlarinda kiyiya yaklasik 150-200 metre mesafedeki derinliklerde ulasildi. Kocabas’in cansiz bedeni daha sonra kiyiyi çikarilarak cenaze nakil araciyla otopsi yapilmak üzere Beysehir Devlet Hastanesi morguna kaldirildi.

Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA