Birini Firtina Yikti, Digeri Kontrollü Yikildi

İçel’de çikan firtinada minarelerinden birinin araçlarin üzerine düsmesi sonucu 2 kisinin yaralandigi caminin tehlike arz eden diger minaresi de kontrollü yikildi.

Birini Firtina Yikti, Digeri Kontrollü Yikildi


Yagisli hava Erdemli ilçesinde etkili oldu. Ilçeye bagli Kocahasanli Mahallesi’nde firtina ve hortum çikti. Yeni Camii’nin iki minaresinden biri yikildi. Yikilan minare biri park halindeki iki araca isabet etti. Olayda 2 kisi yaralandi. Bölgeye sevk edilen ekiplerin incelemesinde ise caminin diger minaresinde de hasar tespit edildi. Minare için acil yikim karari verildi.

Yikimi izlemek isteyen onlarca vatandas ekiplerce bölgeden uzaklastirildi. Çevrede genis güvenlik önlemi alinirken, minareye çift halat baglanip is makinasiyla çekilerek kontrollü bir sekilde yikimi gerçeklestirildi.

Öte yandan firtina anlari da cep telefonu ile görüntülendi.

“Tarim arazileri ve evlerden hasar bildirimi geldi”

Erdemli Kaymakami Aydin Tetikoglu, "Ilçemizde meydana gelen hortum nedeniyle camimizin bir minaresi yikilmisti, diger minaresi egilmisti. Tehlike arz ediyordu. Ilk yikilan minarede 2 aracimiz hasar gördü, 2 yaralimiz vardi, biri omuzundan, digeri kolundan. Suan kontrollü bir sekilde arkadaslarimizin destegi ile diger minarenin yikimi yaptik. Artik tehlike arz etmiyor. Bunun disinda yeni bize ulasan seralarda, tarim arazilerinde, evlerde hasar bildirimleri geldi. Bunu da yarin arkadaslarimiz tespit yapip gerekli makamlara iletecegiz." diye konustu.

Kaynak: İHA