Kadiköy'de Kalamis Yaz Festivali Basladi

Kadiköy Belediyesi’nin bu yil üçüncüsünü düzenledigi Kalamis Yaz Festivali Charlie Chaplin’in “Altina Hücum” filmiyle basladi. Festival iki ay boyunca 43 konser, 17 film gösterimine ev sahipligi yapacak.

Kadiköy'de Kalamis Yaz Festivali Basladi
Kadiköy Belediyesi tarafindan her yil düzenli olarak yapilan Kalamis Yaz Festivali basladi.

Festival çerçevesinde 43 konser, 17 film gösterimi olmak üzere toplam 60 etkinlik yapilacak. 10 Eylül’e kadar sürecek festivalin açilisi geçen yil oldugu gibi bu yil da Charlie Chaplin filmiyle yapildi. Chaplin’in 1925 yapimi “Altina Hücum” filmine Sef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrasi eslik etti.

Kalamis Yaz Festivali’nde bu yil da hem Türkiye’den hem de yurtdisindan önemli isimler dinleyicilerle bulusacak. Caz, klasik müzik, rock, world music, elektronik müzik, hip hop ve popüler müzikten olusan zengin bir içerige sahip festival çerçevesinde ilk konseri 30’uncu sanat yilini dolduran Kardes Türküler gerçeklestirecek. Karadeniz’den Balkanlara, Mezotopamya’dan Kafkaslara 30 yil boyunca sarkilarini ve danslarini baris ve kardeslik için icra eden Kardes Türküler, 30. yil konserini de festivalde, 8 Temmuz aksami Kalamis Atatürk Parki’nda verecek.

Film gösterimi sonrasi açiklamalarda bulunan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Bugün Kalamis Yaz Festivali’nin üçüncüsünü yapiyoruz. Her sene oldugu gibi bu sene de Charlie Chaplin’in filmiyle basladik. Bu filmi canli orkestra esliginde izleyicilerle bulusturduk. Çünkü bu filmlerin özelligi canli orkestra esliginde gösterilmesi. Festivalde bu yil 60’a yakin etkinligimiz olacak” dedi.

Kaynak: İHA