Kuruma Noktasina Gelen Barajin Suyu Yükseldi, Oltasini Alan Balik Avlamaya Geldi

Geçtigimiz yil kuruma noktasina gelen 4 Eylül Baraji’nda su seviyesi yükseldi. Baraj, debisinin artmasiyla birlikte balikçilari agirlamaya basladi.

Kuruma Noktasina Gelen Barajin Suyu Yükseldi, Oltasini Alan Balik Avlamaya Geldi
Sivas’ta geçen yil kuraklik sonucu kuruma noktasina gelen 4 Eylül Baraj Gölü, bu yil yasanan yogun yagislarin ardindan yeniden doldu. Kent genelinde su sorunu yasanmasina sebep olan kurakligin ardindan bu yilki yagislarin ardindan su seviyesi gözle görülür sekilde artti. Su seviyesinin artmasiyla birlikte amatör balikçilar da baraj gölüne gelerek oltalarla avlanmaya basladi.



“Bu seneki yagislardan gayet memnunuz”

Göle balik tutmak için gelen Ismail Simsek, 4 Eylül Barajina gelerek balik tuttugunu belirterek, “Bu sene ciddi bir yagis oldu. Önceki senelerde su sikintisi çektik. Bu sene öyle bir sikintimiz olmaz. Önceden ileri kisimlara su gelmiyordu. Yagis almadiginda burada yasayan su canlilari da ölüyor. Ama bu sene balik tutuluyor. Bu seneki yagislardan gayet memnunuz” diye konustu.



“Burada genelde sazan baligi var”

Baraj gölüne balik tutmak için geldigini söyleyen Fazil Atar ise su ifadelere yer verdi:

“Barajda çatlak vardi. Çatlaktan dolayi su bosalmisti. Bu yilki yagislarin ardindan yeniden doldu. Eskisi gibi balik yok ama yine çogaldi. Bu sene en küçügü yarim kilodan fazla geliyor. Burada genelde sazan baligi var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA