Kirklareli'nde MIDAS Projesi Tanitildi

Kirklareli Valiligi’nde Mülki Idari Sinirlarin Güncellenmesi ve Sayisallastirilmasi (MIDAS) projesi toplantisi yapildi.

Kirklareli'nde MIDAS Projesi Tanitildi
Kirklareli Valisi Birol Ekici baskanliginda, mülki idare amirleri ilgili kurum ve kurulus yöneticilerinin katilimiyla, Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügü’nce, tamamen milli kaynaklarca hayata geçirilen, ülkemiz mülki idari sinirlarina iliskin cografi veri tabanli harita üretim tekniklerine ve konumlama sistemlerine uygun sekilde idari birim sinirlarini sayisallastirilmasini hedefleyen Mülki Idari Sinirlarin Güncellenmesi ve Sayisallastirilmasi projesi tanitim toplantisi yapildi.

Vali Ekici, "Tamamen milli kaynaklarla yürütülen Içisleri Bakanligi Mülki Idari Sinirlarin Güncellenmesi ve Sayisallastirilmasi projesi toplantisini, mülki idare amirleri ve ilgili kurum ve kurulus yöneticilerinin genis katilimiyla gerçeklestirdik. Bakanligimiz tarafindan tamamen milli kaynaklarca hayata geçirilen projenin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini temenni ederim" dedi.



MIDAS projesi

Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügünce, ülkemiz mülki idari sinirlarina iliskin cografi veri tabanli harita üretim tekniklerine ve konumlama sistemlerine uygun sekilde idari birim sinirlarini sayisallastirilmasini hedefleyen Mülki Idari Sinirlarin Güncellenmesi ve Sayisallastirilmasi (MIDAS) projesi hayata geçirildi. Tamamen milli kaynaklarla yürütülen söz konusu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, koordinatli sinir verisini talep eden kamu kurum ve kuruluslarina, elektronik bilgi sistemi üzerinden paylasim yapilmasi hedeflenmektedir.

Idari Sinirlarin Güncellenmesi ve Sayisallastirilmasi projesiyle, tartismali idari sinirlarin sebep oldugu teknik, hukuki ve idari sorunlarin tespiti, yönetimi ve çözümüne yardimci olacak ortak bir cografi veri tabani ile envanter bilgilerine etkin erisim saglanmasi, ülkemizin saglikli bir sayisal mülki idari bölümler haritasinin elde edilmesi, yerel idarelerde kabul edilen birimlere ait merkez ve sinir bilgileri, merkezi idareyle ortak bir veri tabaninda paylasilarak, uygulamada tek elden yürütülen entegre bir sinir envanterinin olusturulmasi, il, ilçe, köy, belediye ve mahalle yönetim alanlarinin gerçek yüzölçümleri, arazi varliklari ile nüfus yogunluklarinin kolayca hesaplanacagi standart bir veri yapisinin teskil edilmesi hedeflenmektedir.

Proje ayrica 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Plani ve 2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Plani’ndaki belirlenen hedeflere ulasilmasinda ve Türkiye Ulusal Cografi Bilgi Sistemi’nin kurulmasinda çok önemli katkilar saglayacaktir. Projeyle elde edilen sonuçlar ile ülke genelinde kamu hizmetlerinin yürütülmesinde, merkezi ve yerel planlamalarin yapilmasinda ve istatistiki verilerin üretilmesinde etkinligi ve verimliligi artirarak yeni bir e-Devlet uygulamasi toplum hizmetine sunulmus olacaktir.
Kaynak: İHA