Kazada Kopan Tekerlek Baska Kazaya Sebep Oldu Açiklamasi 2 Yarali

Kocaeli’nin Kartepe ilçesi D-100 Kara Yolu’nda meydana gelen kazada araçlardan birinden kopan tekerlek yola savruldu. Tekerlekten kaçmak isteyen baska 2 otomobil de birbiriyle çarpisirken 4 aracin karismis oldugu kazada 2 kisi yaralandi.

Kazada Kopan Tekerlek Baska Kazaya Sebep Oldu Açiklamasi 2 Yarali
Kaza, Kartepe ilçesi D-100 Kara Yolu Izmit istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.Ö. idaresindeki 55 UP 461 plakali hafif ticari araç sag seritte seyir halinde iken 41 BA 554 plakali Opel marka otomobil arkadan çarpti. Çarpmanin neticesinde hafif ticari aracin tekerlegi koptu. Kopan tekerlek yola savruldu. Meydana gelen kazanin ilerisinde tekerlekten kaçmak isterken S.A. idaresindeki 41 R 6985 plakali Fiat marka otomobil ile A.K. idaresindeki 34 BBF 593 plakali Hyundai marka otomobil birbirleriyle çarpisti. Kazanin 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirilmesiyle bölgeye saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Fiat marka otomobilin içerisinde bulunan 2 kisi yarali halde ambulansa alinarak hastaneye kaldirildi. 41 BA 554 plakali Opel marka otomobilin sürücüsünün ise alkollü oldugu ögrenilirken ismi ögrenilemeyen sahis polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri, güvenli geçisleri saglamak adina yolu kontrollü olarak tek seritten trafige açti. Kazali araçlarin kaldirilmasinin ardindan trafik normal seyrine döndü.

“Bu kazada ölseydim çocuklarim yetim kalacakti. Vebali bu kadar kolay mi?”

Kazada hafif ticari araçta yolcu olarak bulunan Safiye Öztürk, “Biz sag seritten en uygun hizla gidiyorduk. Arkadan gelen otomobil, elinde içki siseleriyle bize çarpti. Bize çarptiktan sonra bizim tekerlegimiz koptu, onunkisi ise patladi. O kadar hizla geldi ki kaç metre ileride durabildi. Beyaz araç da bizim kirilan, dökülen parçalara çarparak durabildi. Bu kazalar bu kadar ucuz degil. Bu kazada ben ölseydim çocuklarim yetim kalacakti. Sorumlusu kim? Iki tane ayyas ve içmis insan. Vebali bu kadar kolay mi? Mal gitti tamam çalisir alirim ama ya canim? Ya digerlerinin cani? Yazik degil mi?” dedi.

Polis, kazaya iliskin inceleme baslatti.
Kaynak: İHA