Iskenderun Acil Durum Hastanesi, Açilis Için Gün Sayiyor

Depremin vurdugu Hatay’in Iskenderun ilçesine insa edilen 200 yatak kapasiteli acil durum hastanesinin insaatinda sona yaklasildi.

Iskenderun Acil Durum Hastanesi, Açilis Için Gün Sayiyor
Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi en büyük yikimin meydana geldigi Hatay’da yaralarin sarilmasi için sürdürülen çalismalar araliksiz devam ediyor. Saglik Bakanligi tarafindan Hatay’in Iskenderun ilçesinde insa edilen Iskenderun Acil Durum Hastanesi de çalismalarin tamamlanmasi için gün sayiyor. Hizmete baslamasiyla birlikte yaklasik 850 saglik personelinin görev yapmasi planlanan 200 yatak kapasiteli Iskenderun Acil Durum Hastanesinde 33 poliklinik, 36 yogun bakim yatagi, 7 ameliyathane, 6 görüntüleme odasi, MR, tomografi, tam donanimli laboratuvar, bronkoskopi, 2 endoskopi, 6 fizik tedavi ve rehabilitasyon, 3 onkoloji merkezi ve KVC ünitesinin olmasi planlaniyor. Kurban Bayrami’nda Hatay’i ziyaret eden Saglik Bakani Fahrettin Koca, hastanenin önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde hizmete hazir hale getirilmis olacagini söylemisti.

“3 ay gibi kisa bir süre içerisinde su anki haline geldi”

Hastanenin yapildigi bölgenin yaninda bulunan sitede yasayan Orçun Tegmen, hastanenin kisa süre içerisinde insa edilmesinin kendilerini sasirttigini ifade etti.

Tegmen, “Hastanenin yapildigi alanin yani basinda bulunan sitede oturuyorum. Ilk basta çok hizli basladilar. Biz hemen bitireceklerini düsündük. Su anda ince isçilikleri geçtikleri için biraz yavaslamis görünüyor ama bu kadar kisa süre içerisinde yapilmasi hepimizi sasirtti. Bu kadar hizli yapilmasini beklemiyorduk. Temelin atildigi ilk günü hatirliyorum, 2 senede anca biter dedigimiz hastane 3 ay gibi kisa bir süre içerisinde su anki haline geldi” dedi.



“Bazen gece yarilari pencereden baktigimizda Saglik Bakanimizin ziyaret ettigini görüyoruz”

Hastanenin yapildigi bölgenin yaninda bulunan sitede yasayan Türker Kurt da çalismalari evinin balkonundan yakindan takip ettigini söyledi.

Kurt, “Hastanenin ilk insaatini bu güne kadar balkondan izliyoruz. Çalismalar gerçekten çok hizli bir sekilde basladi.

Biz bu kadar hizli bir sekilde hastanenin insa edilmesine sasirdik. Bazen gece yarilari pencereden baktigimizda Saglik Bakanimizin ziyaret ettigini görüyoruz. Burada çok büyük bir emek var. Bu kadar hizli bir sekilde bittigine ben hayret ettim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA