Depremzedelerin Konutlari Hizla Yükseliyor, Örnek Daireler Ortaya Çikiyor

Kahramanmaras’ta depremzedeler için yapimi devam eden toplu konutlarda örnek daireler ortaya çikiyor.

Depremzedelerin Konutlari Hizla Yükseliyor, Örnek Daireler Ortaya Çikiyor
Kahramanmaras’in Dulkadiroglu ilçesi Agyar mahallesinde yapimi devam eden toplu konutlarda çalismalar hizla devam ediyor. Yapimi devam eden toplu konutlarda bir yandan bazi binalarin temelleri atilirken, bazilarinin da çatilari yapildi. Örnek dairelerinde ortaya çiktigi alanda, 43 blogun yer alacagi ifade edildi. Toplu konut projesi çerçevesinde alanda 862 daire ve 5 dükkanli bir adet ticarethane olacagi kaydedildi. Ayrica konutlar 3 arti 1 seklinde yapildigi, 29 adet engelli otoparki olmak üzere 441 adet otoparkinda yer alacagi dile getirildi.

Depremzedelerden Ibrahim Bozbayir, “Insallah tez zamanda yapilmasini ve teslim edilmesini bekliyoruz. Insanlar konteynerlerden kisa sürede evlerine geçmelerini umuyoruz” dedi.

Çalismalari gören vatandaslardan Hatice Toygün ise “Çok hizli ilerliyor, isçiler çok güzel çalisiyor. Malzemeleri de kuvvetli atiyorlarmis öyle bahsetmislerdi. Zaten günlük akisi çok hizli. Bir bina bitmeden digerine geçiyorlar. Bir an önce ev sahiplerine teslim etmek için çabaliyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA