Ordu’da jandarma ekipleri tarafindan 2023 yilinin ilk 6 ayinda yapilan çalismalar neticesinde 157 düzensiz göçmenin sinir disi edilmesi saglandi, çesitli suçlarda haklarinda islem baslatilan toplamda 91 süpheli adli makamlara sevk edildi.
Ordu Il Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesinin 2023 yili ilk alti aylik dönemde uyusturucu madde kullanimi ve ticaretine yönelik icra edilen operasyon sayilari arttirdi. Bu çalismalar çerçevesinde meydana gelen 227 narkotik ve psikotrop madde kaçakçiligi olayinda 11 kilogram 658 gram esrar, 68 kök kenevir bitkisi, 3 bin 458 adet sentetik hap ile birlikte çok sayida uyusturucu madde ve kullanma aparati ele geçirildi. Ilk 6 ay içerisinde meydana gelen 67 Kaçakçilik ve mali suç olayinda 185 bin 220 adet içi tütün doldurulmus makaron, 104 bin bos makaron, 113,8 kilogram kaçak tütün, 46 litre kaçak içki, 293 adet sikke ve 5 adet tarihi obje ele geçirildi. Bu olaylarda haklarinda yasal islem yapilan toplam 91 süpheli sahis, adli makamlara sevk edildi.
Ayni dönem içerisinde meydana gelen 13 göçmen kaçakçiligi olayinda 192 süpheli sahis hakkinda yasal islem yapilirken, ülkeye yasa disi yollarla giris yapmaya çalisan 19 yabanci uyruklu sahis yakalandi, 157 düzensiz göçmen sinir disi edilmek üzere Il Göç Idaresi koordinesinde Geri Gönderme Merkezine sevk edildi ve 16 düzensiz göçmen ise terke davet edilerek serbest birakildi.