Manisa Büyüksehir Asfaltta 300 Kilometreyi Asti, Hedef 750

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Haziran ayinin ikinci yarisinda açtigi 2023 satih kaplama asfalt sezonu çerçevesinde il genelinde 300 kilometrelik yol agini asfaltladi.

Manisa Büyüksehir Asfaltta 300 Kilometreyi Asti, Hedef 750
Manisa Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün 2023 yili için belirledigi 750 kilometrelik asfalt programi için Haziran ayinin ikinci yarisinda çalismalarina basladi.

Küresel iklim degisikliklerine bagli olarak yasanan heyelan, sel ve orman yanginlari gibi olumsuzluklara ragmen ekipler, kisa sürede il genelinde 300 kilometrelik yol agini asfaltla bulusturdu. Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay da Manisa’da yapilan yol çalismalari hakkinda açiklamalarda bulundu. Çalismalari anlatmak için Manisa hakkinda bilgilendirme yapan Kuruçay, “Ilimiz 1 buçuk milyona yaklasan nüfusa ulasti. 17 ilçesi, 13 bin 400 kilometrekareyi asan bir alana yayilan, önemli tarim ve hayvancilik potansiyeli olan, tarim sektöründe kendi basina ele alinmasi gereken bir bölge. Nüfusumuzun yaklasik yüzde 73’ü ilçelerimizde ikamet etmekte ve burada istihdamlarini sürdürmektedir” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün kirsaldaki yol aglarinin tamaminda hiçbir sorun yasanmamasi ve vatandaslarin trafik güvenligini, emniyetini saglamak adina yapilmasi gerekenler konusunda talimatlarini ilettigini belirten Kuruçay, “Bu noktada bizim 6 bin kilometreye ulasan bir yol agimiz var. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün kirsaldaki yol aglarinin tamaminda hiçbir sorun yasanmamasi vatandaslarimizin trafik güvenligini ve emniyetini saglayacak, en konforlu sekilde ulasimlarini saglayabilmeleri adina yatirimlar yapilmasi konusunda talimatlarini bizlere iletti. Öncelikli olarak personel sayimizi güçlendirdik. Yaklasik 300 personelimizle sahadayiz. Bu noktada 190’a varan aracimiz, 60 is makinesi ve malzeme tasimasinda kullanilacak filo ile birlikte 250’yi bulan ciddi bir araç filosu ile çalismaktayiz. Kendi personelimizi ve öz kaynaklarimizi kullanarak çalismalarimizi sürdürüyoruz” diye konustu.

Haziran ayinin ikinci haftasinda 2023 yili satih kaplama asfalt programina basladiklarini hatirlatan Daire Baskani Kurtulus Kuruçay, “Maalesef küresel isinma ve iklim degisiklikleri sebebiyle, ilimizde beklenmeyen asiri yagislardan kaynaklanan afet durumlari ve orman yanginlarini yasadik. Asiri yagislardan olusan heyelan ve sel gelmesi nedeniyle bozulan ve ulasimi aksayan noktalarda tekrardan bakim ve onarimlara girdik. Yasanan tüm olumsuzluklara ragmen su anda 300 kilometrenin üzerine çikmis durumdayiz. Baskanimiz Cengiz Ergün’ün geçtigimiz meclis toplantilarinda ifade ettigi üzere satih kaplama asfalt hedefimiz 750 kilometredir. Temmuz ayi sonu itibariyle bu hedefin yaklasik olarak yüzde 50’sini tamamlamis durumdayiz. Bu 300 kilometre sert cografi sartlara haiz olan, çalismasi zor bölgelerde olan ve birinci kat dedigimiz ekiplerin 3 defa oraya gidip çalismasini gerektiren temel çalismalari, altyapi çalismalari, astarlama çalismalari, sikistirma çalismalarini gerektiren çalismalardi” ifadelerini kullandi.

Önümüzdeki süreçte asfalt programinda yapilacak çalismalardan bahseden Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay, “Bundan sonra yenileme ve yeniden yapim çalismalarimiz devam edecek. En kisa zamanda hedefimize ulasip, imkânlarimiz ve hava sartlari da elverdigi sürece vatandaslarimizin taleplerini sonuna kadar karsilama amacindayiz. Ulasim aginda hiçbir aksama yasanmamasi için baskanimizin talimatlarini tüm daireler olarak canla basla çalismaya devam edecegiz. Biten yollari kazasiz belasiz kullanmalari için vatandaslarimiza hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’e de bu çalismalari araliksiz sürdürebilmemiz için olusturdugu imkanlardan dolayi tekrar tekrar tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA