Fransa'dan Nijer'deki Büyükelçilik Protestosuna Kinama

Fransa, Nijer’deki Fransiz Büyükelçiligi çevresinde bugün binlerce cunta destekçisinin protesto gösterisi gerçeklestirmesini kinadi.

Fransa'dan Nijer'deki Büyükelçilik Protestosuna Kinama
Fransa’nin Nijer’e yönelik mali yardimlarin kesildigini duyurmasinin ardindan binlerce cunta destekçisi Nijerli, bugün Fransa Büyükelçiligi önünde toplanarak protesto gösterisi gerçeklestirdi. Fransa Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise diplomatik misyonlara ve konsolosluklara yönelik her türlü siddeti kinadiklari ifade edilerek, "Nijer güçlerinin, Viyana anlasmasinin bir parçasi olarak diplomatik misyonlarimizin ve konsolosluklarimizin güvenligini saglama yükümlülügü vardir. Yetkililere, bu yükümlülügü bir an önce yerine getirmeleri çagrisinda bulunuyoruz" denildi.

Nijer’de protesto

Fransa’nin Nijer’e yönelik mali yardimlari kesmesi sonucu baskent Niamey’deki Fransa Büyükelçiligi binasi önünde toplanan cunta yanlisi bazi protestocular binaya girmeye çalisirken, bazilari da "Fransa Büyükelçiligi" yazan tabelayi söküp yirtmis, yerine ise Nijer ve Rusya bayraklari asarak, "Yasasin Rusya", "Yasasin Putin" sloganlari atmisti.
Kaynak: İHA