Zabita Müdüründen Yumruk Olayina Iliskin Açiklama

Izmir’de Dikili Belediyesi Zabita Müdürü Bülent Dalfesoglu, esnafin kardesi oldugu ögrenilen bir kisiye yumruk attigi olayla ilgili açiklama yapti. Kendisini korumak için yumruk attigini belirten Dalfesoglu, olaydan ötürü üzgün oldugunu, olay sonrasi kendisinin de darbedildigini belirtti.

Zabita Müdüründen Yumruk Olayina Iliskin Açiklama
Olay, 25 Temmuz aksami saat 22.30 siralarinda ilçeye bagli Gazipasa Mahallesi Sehit Sami Ahbulut Caddesi’nde bulunan bir kafeteryada meydana geldi. Zabita ekipleri, gündüz saatlerinde denetledigi kafeteryaya yürüyüs yoluna sandalye koydugu gerekçesi ile uyarida bulundu. Sandalyeleri yoldan çeken esnaf daha sonra aksam saatlerinde zabita müdürü Bülent Dalfesoglu ile karsilasti. Isletme sahibinin kardesi oldugu ögrenilen Ç.G., bu esnada Dalfesoglu’na tepki gösterirken, kendisine tepki gösteren Ç.G.’nin üzerine yürüyen zabita müdürü Dalfesoglu, yumruk darbesiyle Ç.G.’yi yere düsürdü. Meydana gelen olay ise, is yerinin güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi. Görüntülerde Bülent Dalfesoglu’nun Ç.G.’nin yüzüne yumruk attigi anlar yer aldi. Ayrica yumruklu saldiriya maruz kalan Ç.G.’nin ayaga kalkmakta zorluk çektigi ve sendeledigi anlar yer aldi.

"Vuracagini zannederek kendimi korumaya çalismistim"

Olay ile ilgili açiklama yapan Dikili Belediyesi Zabita Müdürü Bülent Dalfesoglu, karsisindaki kisinin kendisine vuracagini zannederek kendisini korumaya çalistigini ve üzgün oldugunu söyledi.

Dalfesoglu, "25 Temmuz 2023 tarihinde 22.30’da bir isletmeye, yaya ve bisiklet yolunun masa ve sandalye atmak suretiyle isgal edildigi ihbari üzerine görevli olarak gidilmistir. Isgali sona erdirmek için gerekli islemler yapilmaya çalisilirken; video görüntülerindeki sahis, alkolün etkisiyle tarafima ve personele küfürler etmeye baslamis, isimizi yapmamizi engellemeye çalismistir. Ilgili sahis esnaf degil, esnafin kardesidir. Ben medya organlarinda belirtildigi gibi boks ve kick boks sporu ile ugrasmiyorum. Herhangi bir egitim yahut sertifikam yoktur. Kamera kayitlarinda da görüldügü üzere, ilgili sahis ellerini yüzüme sallayarak tarafima, esime, anneme ve aileme yönelik hakaret ve küfürlerini sürdürmüstür. Bunun üzerine tarafima vuracagini zannederek kendimi korumaya çalismistim. Sadece tarafima ve aileme küfür eden, sahsa kendimi korumak adina vurdum baska kimseye vurmaya tesebbüs dahi etmedim" dedi.



Olayin devaminda o da darbedilmis

Kameralara yansiyan olay sonrasi, yumruk attigi kisinin yakinlari tarafindan darbedildigini söyleyen Dalfesoglu, 10 gün is göremez raporu aldigini belirtti.

Dalfesoglu, "Olayin devaminda, is yerinde çalisan ve videodaki sahsin yakinlari olan yaklasik 10 kisinin sopali, sandalyeli ve yumruklu saldirisina ugradim. Alnima 6 dikis atildi. Sol kasim yarildi. Sol elim is göremez hale geldi. Diz kapagim yaralandi ve sag omzumda sopa kirildi. Tüm bunlar on gün is göremeyecegime dair, kati hekim raporu ile sabittir. Ilgili sahsin bana uzun süredir husumet besledigi herkes tarafindan bilinmektedir. Sebebi de ayni aileye ait baska bir isletmenin tarafimdan mühürlenerek, ruhsatinin iptal edilmesi ve mühür bozma nedeniyle savcilikta islem baslatilmasidir. Tüm bu hususlar ile ilgili belgeler mevcuttur ve yasal mercileri ile paylasilmistir" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA