Kuzey Kore'den Zafer Günü'nde IHA Ve Füzeler Ile Gövde Gösterisi

Kuzey Kore, Kore Savasi ateskesinin kutlandigi “Zafer Günü” nedeniyle düzenlenen ve Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu’nun da katildigi askeri geçit töreninde, ülkenin son teknoloji insansiz hava araçlari ve füzelerini görücüye çikardi.

Kuzey Kore'den Zafer Günü'nde IHA Ve Füzeler Ile Gövde Gösterisi
Kuzey Kore’de, Kore Savasi ateskesinin yil dönümünün kutlandigi Zafer Günü nedeniyle askeri geçit töreni düzenlendi.

Baskent Pyongyang’daki Kim Il Sung Meydani’nda yapilan törene lider Kim Jong-Un’un yani sira Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu ve Çin Komünist Partisi Siyasi Büro üyesi Li Hongzhong’unun da aralarinda bulundugu Rusya ve Çin heyetleri katildi.

Kuzey Kore’nin en gelismis füzeleri olan Hwasong-17 ve Hwasong-18’in yer aldigi geçit töreninde, Insansiz Sualti Nükleer Saldiri Araci “Haeil” de görücüye çikti. “Stratejik insansiz kesif uçagi” ve “Çok amaçli insansiz hava araçlarinin” gösteri uçusu yaptigi tören alani semalarinda Kuzey Kore ordusuna ait savas uçaklari da uçus gerçeklestirdi.

Rus heyete son silah sistemlerini tanitmisti

Kore Savasi’nin (1950-1953) sona ermesinin kutlandigi “Zafer Günü” öncesinde Rusya ve Çin heyetleri Kuzey Kore’ye gelmis, Kim Jong-Un, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu ve beraberindeki heyete ülkenin son silah sistemlerini tanitmisti.
Kaynak: İHA