Kusadasi Bir Kez Daha 'Hayat Sokakta' Dedi

Türkiye’nin turizm baskenti Kusadasi, ikinci kez ’hayat sokakta’ dedi. Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde, Ayhan Sicimoglu danismanliginda bu yil ikincisi düzenlenen Kusadasi Sokak Festivali, Tarihi Kervansaray’da düzenlenen bir basin toplantisi ile basladi. Toplantida konusan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Müzik, sanat, lezzet ve eglence dolu 3 gün geçirecegiz. Emegi geçen, katki sunan herkese tesekkür ederim” dedi.

Kusadasi Bir Kez Daha 'Hayat Sokakta' Dedi


Türkiye’nin ’sokak’ konsepti ile düzenlenen ilk tematik festivali olan Kusadasi Sokak Festivali basladi.

Geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da ’Lezzet Sokakta’, ’Eglence Sokakta’, ’Müzik Sokakta’ ve ’Sanat Sokakta’ basliklarinda gerçeklesecek olan Kusadasi Sokak Festivali’nin açilisi nedeniyle Tarihi Kervansaray’da düzenlenen basin toplantisina Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, KUSAV Baskani Levent Köylü, festivalin danismani Ayhan Sicimoglu ve ana sponsor temsilcisi Aymila Kahyaogullari katildi.



Toplantida konusan KUSAV Baskani Levent Köylü, geçtigimiz yil ilki gerçeklesen ve Ege Bölgesi mutfagi agirlikli etkinliklerle renklenen Kusadasi Sokak Festivali’ni bu yil 6 Subat’ta yasanan depremler nedeniyle Güneydogu mutfagi üzerine kurduklarini belirtti.

Lezzet turlarindan elde edilecek gelirin deprem bölgesi ile dayanisma amaciyla kullanilacaginin altini çizen Köylü, Kusadasi Sokak Festivali’nin uzun soluklu ve büyük emek gerektiren bir organizasyon oldugunu vurguladi. KUSAV Baskani Levent Köylü, katki sunan ve emegi geçen tüm kisi ve kurumlara tesekkür etti.

KUSAV Baskani Levent Köylü’nün ardindan konusan Kusadasi Sokak Festivali ana sponsor temsilcisi Aymila Kahyaogullari, böylesine güzel bir organizasyona sponsor olmaktan dolayi büyük bir mutluluk duyduklarini belirterek, “Sosyal ve kültürel anlamda büyük degeri bulunan Kusadasi Sokak Festivali’ne katki sunmamiza imkan saglayan Baskanimiz Ömer Günel’e tesekkür ediyor, basarili ve coskulu bir 3 gün diliyorum” dedi.



Festivale iki yildir danismanlik yapan Ayhan Sicimoglu ise, sokak festivalinin bir benzerini Italya’da bir kasabada gördügünü ancak Kusadasi Sokak Festivali’nin çok daha zengin bir içerikle hazirlandigini söyledi.

Türkiye’nin gastronomi alaninda en gelismis bölgelerinin basinda Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin geldigini ifade eden Ayhan Sicimoglu, 6 Subat’ta yasanan büyük deprem faciasinin yüz binlerce insanla birlikte sehirleri de yok etmis olmasinin büyük üzüntü verici oldugunu ifade etti.

Ayhan Sicimoglu bu yil Kusadasi Sokak Festivali’ne depremden zarar gören 11 kentin essiz lezzetlerini tasidiklarini belirterek festivalin son günü dev kazanda pisecek asurenin temsil ettigi dostluk ve kardeslik vurgusunun önemine dikkat çekti. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in çok genç, aydin ve ileri görüslü bir baskan oldugunu vurgulayan Ayhan Sicimoglu, “Iki senedir KUSAV Baskani Levent Köylü ve Belediye Baskani Ömer Günel ile Sokak Festivali’ni düzenliyoruz. Gerek KUSAV gerekse de Kusadasi Belediyesi ekibi çok basarili” diye konustu.



Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ise Sokak Festivali ile geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da bir yandan kenti yasarken bir yandan da farkli lezzetler, müzik, sanat ve eglence esliginde müthis bir hafta sonu geçireceklerini belirterek, “Iyi seyler yapmak ve onlari sürdürmek için size inanan insanlara ihtiyaciniz var. Bu süreçte bizi yalniz birakmayan basta sevgili Ayhan Sicimoglu, KUSAV Baskanimiz Levent Köylü ve sponsorumuz olmak üzere emegi geçen herkese sonsuz tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi
Kaynak: İHA