Çorum'da Çiftçilere Ata Tohumu Dagitilacak

Çorum Belediyesi tarafindan ekilen ata tohumu bugdayin hasadi yapildi. Ata tohumunun kullanimini yayginlastirmak amaciyla hayata geçirilen "Ata Tohumu Projesi" çerçevesinde üretilen bin 100 kilo bugdayin büyük kismi çiftçilere dagitilacak.

Çorum'da Çiftçilere Ata Tohumu Dagitilacak
Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin’in talimatiyla ata tohumu kullaniminin yayginlasmasina katki saglamak amaciyla "Ata Tohumu Projesi" hayata geçirildi. Proje çerçevesinde Sivas ve Çorum’un Iskilip ilçesinden tedarik edilen iki çesit ata bugday tohumu, merkeze bagli Kadikiri köyünde 2,5 dönüm alana ekildi. Gönüllü iki çiftçinin arazisine ekilen ve olgunlasan bugdaylar hasat edildi.

Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat, ata tohumu konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini belirterek, "Belediye baskanimizin ciddi bir sorumluluk olarak gördügü ata tohumuyla ilgili güzel bir çalisma baslattik. Simdi de hasadini yaptik" dedi.

Iskilip ve Sivas’taki bir enstitüden ata tohumu getirdiklerini dile getiren Ismail Yagbat, "Ata tohumunun gelecek nesillere aktarilmasini temin etmek amaciyla projeyi hayata geçirdik. Ata tohumlarimizdan bir miktarini gelecek yil ekmek üzere kendimize ayiriyoruz. Kalanini da bu iste gönüllü olan, bu ise gönül vermis, bas koymus çiftçilerimize belli miktarlarda tohumluk olarak dagitacagiz. Ata tohumunu gelecek nesillere tasimayi bir görev biliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA