Bilecik'te Kuyu Faciasinda Yeni Bir Gelisme Yasandi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde kuyuya düsen 2 kisiden birinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili baslatilan sorusturmada gözaltina alinan 2 kisi serbest birakildi.

Bilecik'te Kuyu Faciasinda Yeni Bir Gelisme Yasandi


“Babasi, ev sahibi ve kizindan sikayetçi oldu”

Olay sonrasi kuyudan cansiz bedeni çikarilan Nihat Kalkandelen’in babasi Ünal Kalkandelen’in sikayeti üzerine evin sahibi Avni Ç’nin kizi Melike ve damadi Adnan C. gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan "taksirle öldürme", "Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu’na muhalefet" suçlamasiyla adliyeye sevk edilen süpheliler, çikarildiklari nöbetçi sulh ceza hakimligince adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

“Kuyuda tehlikeli oranda siyanür kullanmislar”

Osmaneli Cumhuriyet Bassavciliginin sorusturmasi kapsaminda, kuyudan çikan gazda hidrojen siyanür oldugu ve tehlikeli oranda bulundugu ögrenildi. Olaya müdahale eden AFAD ve itfaiye ekiplerinin de bulundugu 41 kisi, tedbir amaçli Bilecik Egitim ve Arastirma Hastanesi, Bozüyük Devlet Hastanesi ve Osmaneli Mustafa Selahattin Çetintas Devlet Hastanesinde karantinaya alindi. Bu kisiler, muayenelerinin ardindan taburcu edildi. Kuyudan çikarilan Abdullah Alkan önce Bilecik Egitim ve Arastirma Hastanesinden Bozüyük Devlet Hastanesine, daha sonra Pendik Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edildi. Alkan’in saglik durumunun ciddiyetini korudugu ögrenildi.

Ne olmustu?

Önceki aksam Osmaneli ilçesi Camicedit Mahallesi Satuk Bugra Han Sokagi’nda, bir evin bahçesindeki kuyuya 2 kisinin düstügü ihbarinin ardindan ekipler sevk edilmisti. Kuyudan çikarilan Abdullah Alkan (67) hastaneye kaldirilmis, Nihat Kalkandelen’in (34) cansiz bedenine ulasilmisti.
Kaynak: İHA