Balikesir Büyüksehir, Bigadiç'in Yaninda

Bigadiç’i kalkindiracak her konuda destegini saglayan Balikesir Büyüksehir Belediyesi, ilçe belediyesiyle koordineli bir sekilde çalismalarina devam ediyor. Bereketli topraklarinda her türlü bitkisel ürünün yetistigi, verimli ovalarinda büyükbas ve küçükbas hayvanciligin en iyi sekilde yapildigi Bigadiç için Büyüksehir yatirimlara devam ediyor.

Balikesir Büyüksehir, Bigadiç'in Yaninda
Balikesir Büyüksehir Belediyesi; verimli ovalarinda yetisen mahsulleri, genis meralarinda otlayan büyükbas ve küçükbas hayvanlarin etinin lezzetiyle ülke çapinda ünlenen Bigadiç ilçesini, her yönden kalkindiracak ve marka haline getirecek çalismalarina devam ediyor. Bir yandan tarim ve hayvancilikla ugrasan üreticilerin daha çok kazanç elde etmeleri amaciyla; fide, yem, süt otu tohumu, damizlik koç, boz irklarda verim artiran probiyotik, aricilik faaliyetlerinde tesvik, sera naylonu, meyve fidani, zeytin toplama kasasi ve örtüsü ile süt sogutma tanki dagitan Büyüksehir Belediyesi, diger yandan da mera alanlarini temizleyerek özellikle küçükbas hayvancilik için en verimli hale getiriyor. Bigadiç’te; yol yapim, kavsak düzenleme, yeni nesil durak montaji, su, kanalizasyon ve ilaçlama gibi hizmetlerine de devam eden Büyüksehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan noktalarda çalismalarini sürdürüyor.

Balikesir kuzusu üretim tesisi kurulacak

Cografi Isaretli Balikesir Kuzusu üretimi için verimli meralariyla oldukça uygun olan Bigadiç’e 2024 yili içerisinde Balikesir Kuzusu Üretim Tesisi kurmayi planlayan Büyüksehir Belediyesi, ilçede küçükbas hayvanciligin daha profesyonel bir sekilde yapilmasini saglayacak.

Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden Balikesir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlügü (BASKI) tarafindan su diyari Bigadiç’i, saglikli bir altyapiya kavusturmak amaciyla; ilçe merkezi ve kirsal mahallelerde 116 bin 312 metre içme suyu hatti ve 40 bin 927 metre kanalizasyon sebeke hatti olarak toplamda 157 bin 239 metre hattin yapimi tamamlandi. Hamidiye ve Mecidiye mahallelerine de içme suyu depolari kazandirdi.

Altyapisi tamamlanan yollarda Bigadiç Belediyesi ile is birligi içerisinde ilçeye prestij caddeler kazandiran Büyüksehir Belediyesi, gerçeklestirdigi kavsak düzenleme çalismalariyla da ulasimi daha güvenli bir hale getirdi. Ilçenin dört bir yanina yeni nesil durak montajlarini da gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesi, toplu ulasimda da vatandaslarin hayatini kolaylastiran hizmetlerini sürdürüyor.

Bigadiç’e tam donamli itfaiye binasi

Yesil cennet Bigadiç’te meydana gelen yanginlara en kisa zamanda müdahale edilmek için modern ve tam donanimli itfaiye hizmet binasini faaliyete alan Büyüksehir Belediyesi ayrica kirsal alanda olusabilecek yanginlarin büyümeden söndürülebilmesi için de ihtiyaç duyulan köylere yangin söndürme tankeri ile malzeme desteginde bulunuyor.

Hasereyle mücadele

Hasereyle mücadele konusunda 20 ilçe belediyesiyle koordineli olarak hareket eden Büyüksehir Belediyesi, Bigadiç’in sineksiz bir yaz geçirmesi için gerekli önlemleri aldi. Büyüksehir Belediyesi’nin; araç, ekipman ve biyosidal ürün destegiyle Bigadiç Belediyesi, rutin ilaçlama faaliyetlerini basarili bir sekilde sürdürüyor.
Kaynak: İHA