Bakan Bolat Açiklamasi 'Vatandaslarimizi Magdur Edenlere Firsat Vermeyecegiz'

Ticaret Bakani Ömer Bolat, rekabetçi piyasa yapisini sürdürülebilir kilmak ve fiyat istikrarina katki saglamak amaciyla otomotiv, gida ve temel ihtiyaç maddelerindeki fahis fiyat artisi ve stokçulukla mücadeleyi kararlilikla sürdürdüklerini belirterek, “Vatandaslarimizi magdur edenlere firsat vermeyecegimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Ticaret Bakani Ömer Bolat, sosyal medya hesabindan stokçuluk ve fahis fiyata karsi aldiklari önlemleri paylasti. Bakan Bolat, Ticaret Bakanliginin görev ve yetki alani çerçevesinde gerçeklestirdikleri düzenlemelerle iç ticarette adil, seffaf ve rekabetçi bir piyasa yapisini sürdürülebilir kilmayi ve fiyat istikrarina katki saglamayi hedeflediklerini belirterek, “Bu kapsamda otomotiv, gida ve diger temel ihtiyaç maddelerindeki fahis fiyat artisi ve stokçulukla mücadelemizi kararlilikla sürdürüyoruz. Vatandaslarimiza karsi haksiz uygulama ve aldatici reklamlara iliskin tüketicilerimizi koruyucu tedbirlerimizi aliyoruz” ifadelerini kullandi.

Denetimleri araliksiz sürdürdüklerini aktaran Bolat, “Haksiz Fiyat Degerlendirme Kurulu ve Reklam Kurulu eliyle idari yaptirimlari gecikmeksizin uyguluyoruz. Perakende ve elektronik ticarette özellikle KOBI’lerimizi korumaya ve haksiz ticari uygulamalari ortadan kaldirmaya dönük önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Vatandaslarimizi magdur edenlere firsat vermeyecegimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA