Danimarka'da Kur'an-I Kerim'e Yönelik Saldirilar Devam Ediyor

Islam karsiti ve asiri milliyetçi Danimarkali Vatanseverler adli grup üyeleri, Danimarka’nin baskenti Kopenhag’da bulunan Türkiye ve Misir büyükelçilikleri önünde Kur’an-i Kerim yakti.



Danimarka’da Kur’an-i Kerim’e yönelik saldirilar devam ediyor. Islam karsiti ve asiri milliyetçi Danimarkali Vatanseverler adli grup üyeleri, Danimarka’nin baskenti Kopenhag’da bulunan Türkiye ve Misir büyükelçilikleri önünde Kur’an-i Kerim yakti. Provokatörlerin çirkin saldirilari sirasinda yanlarinda polis oldugu ve çelik yelek giydikleri görüldü.

Danimarkali Vatanseverler adli grup üyelerinin son bir hafta Kur’an-i Kerim’e yönelik 4 saldiri gerçeklestirdi. Grup, bu hafta içinde Irak Büyükelçiligi önünde iki kez Kur’an-i Kerim’i atese vermisti.

Grup daha önce de benzer provokatif eylemlerde bulunmustu

Asiri sagci grup, daha öncede Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiligi önünde Türk bayragi ve Kur’an-i Kerim’e saldiri düzenleyerek, Islam’a hakaret etmisti.
Kaynak: İHA