CHP'de Canan Kaftancioglu'na Delegasyon Seçimi Sonuçlari Dolayisiyla Tepki

CHP’li Canan Kaftancioglu’na Sultangazi Yunusemre Mahallesi’nde gerçeklesen delegasyon seçim sonuçlarinin iptal edilmesi ya da tekrarlanmasi için il baskanligi önünde toplanan kalabalik tepki gösterdi.

16 Haziran tarihinde Sultangazi Yunusemre Mahallesi’nde gerçeklesen delegasyon seçiminde Mavi Liste adayi Belgin Karadag Poyraz 571, Beyaz Liste adayi Kemal Avseren 570 oy aldi. Yapilan itirazlar sonucunda oylar 8 kere sayildi ancak sonuç degismedi. Mavi Liste adayi Belgin Karadag Poyraz’i destekleyenler CHP Il Seçim Komisyonu’ndan seçimleri iptal etmesi ya da tekrarlamasi için karar çikarmasini talep etti. CHP Istanbul Il Baskanligi önünde Sultangazi teskilatindan çok sayida partili toplandi. Toplanan kalabalik seçim sonuçlari için protestoda bulundu. Grup dagilmayinca Canan Kaftancioglu parti binasinin önüne inerek grup üyelerine seçim sonuçlarina hiçbir müdahale olmadigini ve sonuçlarin yarin resmiyet kazanacagini söyledi.

Kaftancioglu ile konusan kalabalik kisa bir süre sonra parti binasi önünden ayrildi. Seçimle ilgili kararin yarin netlesecegi iddia edildi.
Kaynak: İHA