Belçika'da 2016'Da Düzenlenen Terör Saldirilarindan Yargilanan 6 Süpheli Suçlu Bulundu

Belçika’da mahkeme, baskent Brüksel’de 2016 yilinda terör örgütü DEAS tarafindan düzenlenen ve 32 kisinin hayatini kaybettigi saldirilarla ilgili yargilanan 6 süpheliyi suçlu buldu.



Belçika’nin baskenti Brüksel’de 2016 yilinda terör örgütü DEAS tarafindan düzenlenen ve 32 kisinin hayatini kaybettigi, 300’den fazla kisinin yaralandigi terör saldiriyla ilgili davada karar çikti. Mahkeme, söz konusu saldirilarda yer alan 6 süpheliyi cinayet ve cinayete tesebbüsten suçlu buldu. Hüküm giyenler arasinda Brüksel’deki saldirilardan 4 gün önce tutuklanan ve Fransa’nin baskenti Paris’te 2015’de düzenlenen terör saldirilari nedeniyle ömür boyu hapis cezasina çarptirilan 32 yasindaki Salah Abdeslam da yer aldi.

Usame Krayem, Mohamed Abrini, Ali El Haddad Asufi ve Bilal El Makhoukhi davada hüküm giyen diger isimler olurken, Suriye’de öldügü sanilan ve Abdeslam’in çocukluk arkadasi olan Usame Atar ise giyabinda yargilandi. Ülke tarihinin en büyük davasinda 900’den fazla davaci yer aldi.

Baskentte 22 Mart 2016’da Brüksel Havalimani’na ve Maelbeek Metro Istasyonu’na düzenlenen esgüdümlü 2 saldiri terör örgütü DEAS tarafindan üstlenilmisti.

Abdeslam, Paris saldirganlarinin hayatta kalan tek üyesi

Paris’te 13 Kasim 2015’te gerçeklestirilen terör saldirilariyla ilgili tarihi davada 11’i tutuklu, 3’ü serbest, öldügü inanilan 6’si giyaben toplam 20 kisi yargilanmis, saldirganlarin hayatta kalan tek üyesi ve bas süphelisi olan Abdeslam, mahkeme tarafindan terör ve cinayetten suçlu bulunarak sartli tahliyesiz ömür boyu hapis cezasina çarptirilmisti.
Kaynak: İHA