Koreli Sanatçilar Antalya'da Depremzedeler Için Sahne Aldi

Kore Kültür Merkezi ve Kore Turizm Organizasyonu Istanbul Ofisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurulusunun 100. yil dönümü vesilesiyle ortaklasa düzenledigi K-POP Festivali yogun ilgiye sahne oldu.

Koreli Sanatçilar Antalya'da Depremzedeler Için Sahne Aldi


K-POP müzigin en sevilen sanatçilarini bir araya getiren K-Müzik Festivali Ebedi Dost, Antalya Açikhava Tiyatrosu’nda gerçeklestirildi.

Kore Kültür Merkezi ve Kore Turizm Organizasyonu Istanbul Ofisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yil dönümü vesilesiyle ortaklasa düzenledigi K-POP Festivali katilimcilara müzik, dans ve Kore kültürü ile renkli anlar yasatti. K-Müzik Festivali Ebedi Dost’un gelirleri, 6 Subat tarihinde Kahramanmaras’ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaslara bagislanacak. Festivalin gelirleri depremzedelere bagislanirken; iki dost ülke arasindaki dayanisma ve yardimlasma ruhu da pekistirilmesi hedefleniyor.

Festival çerçevesinde Güney Koreli erkek grubu BtoB, yetenekli dansçilar ve vokallerden olusan Just B, Koreli sarkici ve söz yazari Adya, Güney Koreli dans grubu SDG Crew ve Koreli sarkici ve söz yazari Kim Sungwon Antalya Açikhava Tiyatrosu’nda sahneye çikti. Etkinligin baslangicinda, seyirciler K-Turizm, K-Yemek ve K-Oyun gibi farkli K-Kültür unsurlarini kesfetme firsati buldu. Katilimcilar bunun yaninda K-Yemek bölümünde ise Kore mutfaginin lezzetlerini tamam imkani buldu.

"Geliri depremden etkilenen bölgelere bagislamaya karar verdik"

Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Kee Houng Park, “Bu yil kardes ülkemiz Türkiye’nin kurulusunun 100. yil dönümü ve Kore savasi ateskesinin 70. yil dönümü olan yildir. Iki ülkenin yaklasan yüzüncü yilini kutlamak amaciyla ’Kore ve Türkiye ebedi dosttur’ temasiyla düzenlenen etkinlikte, kültürü deneyimlerinden K-POP Cover dans yarismasina ve k-müzik konserine kadar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yilini kutlamak ve Kore kültürünün cazibesini paylasmak için çesitli etkinlikler hazirladik. 1950 yilinda Kore savasi sirasinda savasan bir Türk askeri savasta yetim kalmis olarak görünen Koreli bir kizin saçlarini oksayip onunla ilgilendigi görüntüsü ve 2023 yilinda Türkiye’deki büyük deprem sirasinda kurtarma faaliyetlerini gerçeklestiren Kore acil kurtarma ekibi çalisaninin kurtardigi Türk bir kiza su içirdigi görüntüsünün islendigi illüstrasyon çalismasi bizi duygulandirdi. Türkiye ve Güney Kore ihtiyaç aninda birbirlerine yardim eden ’gerçek dostlar’ oldugundan, bu etkinlikten elde edilen tüm geliri depremden etkilenen bölgelere bagislamaya karar verdik ve bu küçük adimlarin iki ülke arasinda uzun yillara dayanan dostluk ve is birligini daha da derinlestirecegini umuyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA