Hatay'da Orman Yangini Büyüyor, 250 Hektar Zarar Gördü

Hatay’in Belen ilçesinde devam eden orman yangini ekiplerin müdahalesine ragmen büyümeye devam ediyor. Yangin 21 helikopter ve 9 uçakla söndürülmeye çalisilirken havanin kararmasiyla havadan müdahale sona erdi.

Hatay'da Orman Yangini Büyüyor, 250 Hektar Zarar Gördü


Belen ilçesine bagli Sogukoluk Yaylasi Derebahçe Mahallesi’nde ögle saatlerinde ormanlik alanda yangin çikti. Yanginin haber verilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye basladi.

Yangina karadan müdahalenin yaninda 21 helikopter ve 9 uçak ile müdahale edildi. Havanin kararmasi ile birlikte havadan müdahale sona erdi. Ekiplerin karadan müdahalesiyse devam ediyor.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, yanginin yer yer büyüdügünü ifade ederek, “Saat 13.30 gibi Derebahçe ve Armutçuk arasinda bir sazlik alanda çikan yangin kontrol altina alinmak üzereyken gittikçe büyüyerek Nergislik, Sogukoluk ve Müftüler mevkiinden Yaprakli’ya kadar uzandi. Havadan helikopterler müdahale etti. Karadan da hem HBB ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlügü, jandarma ve AFAD ekipleri müdahale etti. Can kaybimiz yok, 4 araç 7 konut maalesef zarar gördü. Bunun disinda ormanda tabii ki birçok canliyi kaybettik. Ama insanlarimizla ilgili bir sikintimiz olmadi. Yaklasik 250 hektarlik alanda yangin maalesef ormanimiza zarar vermis gibi görünmekte” dedi.

Kaynak: İHA