Denizde Kaybolan 11 Yasindaki Çocugu Arama Çalismalarina Ara Verildi

Samsun’da girdikleri denizde kuzeni ve ikizi bogularak hayatini kaybeden, kendisi de kaybolan 11 yasindaki çocugu arama çalismalari ikinci günde de devam etti. Gün boyu devam eden aramalar hava kararinca yarina ertelendi.

Denizde Kaybolan 11 Yasindaki Çocugu Arama Çalismalarina Ara Verildi


Olay, Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi Golf Kulübü mevkisinde dün meydana geldi. Osman Topçu (44), çocuklari Elif Nur Topçu (11) ve Oguzhan Topçu (8) ile ikiz olan yegenleri Ahmet Altundal (11) ve Sümeyya Incilay Altundal’i (11) denize götürdü. Osman Topçu ile birlikte denize giren çocuklar bir süre sonra akintiya kapildi. Akintiya kapilarak bogulma tehlikesi geçiren çocuklari gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Bölgedeki cankurtaranlar olaya müdahale etti.

Kisa sürede olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlügü dalgiç polisleri Oguzhan Topçu ve Sümeyya Incilay Altundal’i sag olarak kurtardi, Elif Nur Topçu’yu kalbi durmus halde sahile çikardi. Ahmet Altundal ise denizde kayboldu. Dalgiç polislerin uzun süre kalp masaji yaptigi Elif Nur Topçu ve Sümeyya Incilay Altundal özel bir hastaneye, Oguzhan Topçu ise Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Tip Fakültesi Hastanesine kaldirildi. Sümeyya Incilay Altundal ve Elif Nur Topçu yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Denizde kaybolan 11 yasindaki Ahmet Altundal için hem deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri dün aksam saatlerine kadar arama çalismasi yapti. Bugün devam eden atama çalismalari da sonuçsuz kaldi. Aksam oldugu için arama çalismalarina ara verildi.

Aramalarin yarin sabah devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA