Çanakkale'de Orman Yangini Büyüdü, 1 Köy Bosaltildi, Vatandaslar Yurda Yerlestirildi

Çanakkale’de Kizilkeçili köyüne yakin ormanlik alanda çikan iki farkli yangin Musaköy ve Kemel köyüne siçradi. Yangin nedeniyle Kemel köyü bosaltildi, vatandaslar yurda yerlestirildi.

Çanakkale'de Orman Yangini Büyüdü, 1 Köy Bosaltildi, Vatandaslar Yurda Yerlestirildi


Yangin, saat 17.30 siralarinda merkeze bagli Kizilkeçili köyüne yakin ormanlik alanda çikti. Rüzgarin da etkisiyle büyüdü. Yanginin kontrol altina alinmasi için 7 helikopter ve 4 uçak ile 33 arazöz, 14 su ikmal araci, 4 dozer, 4 trayler, komuta araciyla havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yangina kamu ve özel sektöre ait is makineleri de destek veriyor. Bölgeye Balikesir ve Bursa’dan takviye arazöz ve itfaiye araçlari sevk edildi. Çanakkale Valisi Ilhami Aktas ile Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci yangin bölgesindeki çalismalari koordine ediyor.

Kontrol altina alinamayan yangin nedeniyle Kemel köyü tedbir amaçli bosaltildi. Vatandaslar otobüslerle Terzioglu Kiz Ögrenci Yurdu’na gönderildi.

Çanakkale Valiliginden yapilan açiklamada, “Çanakkale merkeze bagli Kizilkeçili, Yukari Okçular ve Kemel köyü civarinda devam eden orman yanginina havadan ve karadan söndürme çalismalari devam etmektedir. Kemel köyünde yasayan vatandaslarimizin can güvenligi açisindan evlerini bosaltmalari önem arz etmektedir. Vatandaslarimiz, Valiligimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir.” denildi.
Kaynak: İHA