Elazig'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

Elazig’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle il protokolü ve çok sayida vatandasin katilimiyla program düzenlendi.

Elazig'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Töreni
Elazig’da hain darbe girisiminin 7’nci yil dönümü çerçevesinde düzenlenen program Valilik Meydani’ndan baslayan mehteran takiminin gösterisi ve kortej yürüyüsü ile basladi.

15 Temmuz Sehitleri ve Demokrasi Meydani’nin açilisiyla devam eden program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Il Müftüsü Irfan Üstündag tarafindan dua edilmesiyle devam etti. Daha sonra Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen sancak kosusu sonrasi tören alanina gençler tarafindan getirilen sancak ise Vali Ömer Toraman’a teslim edildi. Program daha sonra tasavvuf korosu konseri ve darbeleri susturan selalar ile devam etti.

“Payelerin en yücesi olan sehitlik mertebesine yürümekten asla çekinmedik”

15 Temmuz gecesindeki hain darbe girisimine karsilik milletçe bir kahramanlik destani verildigini dile getiren Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, "En alçak saldirilardan biri olan 15 Temmuz hain darbe girisiminin 7’nci yil dönümünde Istiklal ve istikbalimizi korumak için kahramanca sehadete yürüyen 251 sehidimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, kahraman gazilerimize saglik ve sihhat içerisinde uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz hain darbe girisimi en alçak ve en karanlik saldirilardan biri olarak tarihimizde yerini almisken, o karanlik gece, vatan sevdalisi bu aziz milletimizin sanli direnisiyle bir kahramanlik destanina dönüstü. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz, cumhurbaskanimiz, baskomutanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla 7’den 70’e tek yürek vatanina, milletine, bayragina ve milli iradesine sahip çikabilmek adina kendi içimizdeki hainleri bize yönelttigi tanklara, toplara, uçaklara, mermilere canlarini siper ettiler. Aziz milletimiz genciyle yaslisiyla, kadiniyla, erkegiyle ülkesi ve bayragi için gece birere kahramana dönüstü. O gece milletçe bir ve beraber olduk. Nereden gelirseniz gelin, neyle gelirseniz gelin bize diz çöktüremezsiniz, dedik. Payelerin en yücesi olan sehitlik mertebesine yürümekten asla çekinmedik. O karanlik gecede en üst perdeden hiç kimsenin bize esaret gömlegini giydiremeyecegini bir kez daha kanitladik. Yedi düvele bu hakikati bir kez daha haykirdik” dedi.

Kaynak: İHA