Usak Belediyesi Uluslararasi 5. Tiyatro Festivali Basliyor

Usak’ta geleneksel hale gelen ve bu sene 5’incisi düzenlenecek olan Usak Belediyesi Uluslararasi Tiyatro Festivali;18-25 Temmuz tarihleri arasinda Usakli tiyatro severlerle bulusacak. Birbirinden ünlü Tiyatro ve Sinema sanatçisinin konuk olacagi festivalde, farkli sehirlerden gelecek olan Sehir Tiyatrolari ve sergileyecekleri oyunlarda sahne alacak.

Usak Belediyesi Uluslararasi 5. Tiyatro Festivali Basliyor


18 Temmuz saat 14.00’de eski belediye binasi önünden baslatilacak kortej yürüyüsü ile kente merhaba diyecek olan tiyatro festivaline basta Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Mustafa Kurt olmak üzere, birbirinden ünlü tiyatro ve sinema sanatçisi katilacak. Ayni gün saat 16.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek olan tiyatro tadinda söylesi programinda, degerli isimler Zihni Göktay, Tuncer Salman, Cengiz Küçükayvaz, Turgay Tanülkü, Ayhan Tas, Mehmet Pala ve Cemal Hünal Usak halki ile bir araya gelecek.

Öte yandan festival kapsaminda Türkiye’nin farkli bölgelerinden gelen Devlet ve Sehir Tiyatrolari ekipleri, her aksam saat 20.30’da Huzurpark Açik Hava Amfi Tiyatrosunda oyunlarini sergileyecek. Kültürel ve sanatsal faaliyetleri ile öne çikan Usak Belediyesi tarafindan baslatilan Açik Hava Tiyatro Günleri kapsaminda gerçeklestirilecek olan festivalde, sanatseverler yerli ve yabanci birçok eseri sahnede izleme sansi yakalayacak.
Kaynak: İHA