Traktörde Çikan Yanginda Iki Katli Ev Kül Etti

Kastamonu’da traktörden çiktigi tahmin edilen yangin sebebiyle iki katli ev yanarak kullanilamaz hale geldi. Yanginda 10 ton hububat ile 4 çuval un ve 3 adet büyük boy piknik tüpü de zarar gördü.

Traktörde Çikan Yanginda Iki Katli Ev Kül Etti
Olay, Kastamonu merkez ilçesine bagli Burhanli köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Karaçam ile kardesi Mahir Karaçam’in yasadigi iki katli evin alt katinda bulunan traktörden çiktigi tahmin edilen yangin kisa sürede tüm evi sardi. Yangin sirasinda evde bulunan aile ise komsularinin yardimi ile disari çikarabildi. Vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlügüne ait arazözler sevk edildi.

Itfaiye ve arazöz ekiplerinin müdahalesi ile yangin, çevredeki evlere siçramadan kontrol altina alinarak söndürüldü. Yanginda iki katli ev kullanilamaz hale geldi. Yanginda ayrica ambarda bulunan yaklasik 10 ton hububat ile 4 çuval un ve üç büyük tüp de zarar gördü. Yanginin ardindan jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu.

“Yangin traktörden çikti ve tüm evi sardi”

Yanginin traktörden çiktigini düsündüklerini belirten Burhanli köyü Muhtari Seyfettin Bayram, “Yangin sanirim traktörden çikti. Bu yüzden iki katli ev, traktörden çikan yangin sebebiyle kullanilamaz hale geldi. Ben uzaktan dumanlari gördüm. Ondan sonra gelip baktik, traktör evin altinda yaniyordu. Traktörden yangin çikti. Biz hemen evdekileri disari çikardik. Sonra yangin büyüdü ve tüm evi sardi. Sonra da ev göçtü. Evden hiçbir sey kurtaramadilar. Traktörleri yandi, esyalari yandi, evden hiçbir sey alamadilar” dedi.

Iki katli evin tamamen yandigini söyleyen Bayram, "Önce yangin evin altinda bulunan traktörden dolayi tutustu. Burasi iki katli ev oluyor, iki aile oturuyor. Ben geldigimde evin altindaki garaj ve traktör yaniyordu. Sonra alevler tüm evi sardi” diye konustu.



“Yanginda her seyimizi kaybettik”

Ev sahibi Hasan Karaçam ise, “Atesin birden tutustugunu gördüm ben. Ondan sonra çocuklara çagirdim yetisin diye ama bir anda alevler tüm evi kapladi gitti. Içeride traktör vardi, esyalarimiz vardi, arpa ve bugday vardi, 4 çuval unumuz vardi. Her seyimizi kaybettik, evimiz yandi. Müskül duruma düstük, bu yüzden yardim bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA