Sehit Ve Gazi Ailelerinden 15 Temmuz Mesaji

15 Temmuz Demokrasi Sehitleri, Gazileri ve Terör Magdurlari Dernegi Genel Baskani Abbas Gündüz, FETÖ tarafindan düzenlenen hain darbe girisiminin Türk milletinin direnisiyle bertaraf edildigini söyledi.

Sehit Ve Gazi Ailelerinden 15 Temmuz Mesaji


15 Temmuz hain darbe girisiminin 7’nci yili ile ilgili açiklamalarda bulunan Abbas Gündüz, 251 vatandasin sehit oldugu ve 2 bin 196 vatandasin gazi oldugu gecede yasananlarin unutulmadigini ve unutulmayacagini dile getirdi. Gündüz, “15 Temmuz 2016’da Fethullahçi Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapilanmasi (PDY) tarafindan düzenlenen hain darbe girisimi, Türk milletinin direnisiyle, demokrasiye ve seçilmise olan inançla bertaraf edilmistir. Hain darbe girisiminin üzerinden 7 yil geçti, ancak 251 vatan evladinin sehit oldugu, 2196 vatandasimizin da gazi oldugu karanlik gecede yasananlar unutulmamistir. Bizim için kutsal sayilan TSK üniformasini giyen asker görünümlü teröristler, Türk Silahli Kuvvetlerinin resmi internet sitesi ve TRT’de ’Yurtta Sulh Konseyi’ tarafindan yayinlanan bildiride ’Ordunun yönetime el koydugu’ ifade edilerek, ülkede sikiyönetim ve sokaga çikma yasagi ilan edildigi açiklandi. Istanbul’daki Bogaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafindan giris çikislari kapatildi. Dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskani Ismail Kahraman ve yaklasik 50 kadar milletvekilinin Meclis’te bulundugu sirada, F-16 savas uçaklari Meclis üzerinde uçus yaparak parlamentoyu dört kez bombaladi. Gölbasi Polis Özel Harekat Baskanligi, Ankara’nin Bestepe semtinde bulunan Cumhurbaskanligi Külliyesi’ne bombalama girisiminde bulunulsa da basarili olunamadi. Mugla’nin Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a karsi suikast girisiminde bulunuldu. Cumhurbaskanimizin korumasi sehit edildi. Dönemin Genelkurmay Baskani Hulusi Akar, yine dönemin Genelkurmay ikinci Baskani Yasar Güler Pasa, dönemin Kara Kuvvetleri Komutani Salih Zeki Çolak, dönemin Hava Kuvvetleri Komutani Abidin Ünal ve dönemin Jandarma Genel Komutani Galip Mendi darbeyi gerçeklestiren askerler tarafindan rehin alindi. Gelismeler üzerine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bir televizyon kanali ile gerçeklestirdigi baglantida darbecilere hiçbir sekilde imkan taninmayacagini ifade ederek halki, darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarina çikmaya davet etti” dedi.



O karanlik gecede kitlelerin tanklara, kursunlara karsi yürüdügünü ifade eden Gündüz, “15 Temmuz gecesi Ankara’da evimizde oturup olaylar gelisirken, Sayin Cumhurbaskanimizin çagrisi karsisinda Meclis kavsagina inerek ve telefon rehberimdeki bütün tanidiklarimi arayarak, ülkesini ve devletini seven, gerekirse canini bile düsünmeden feda edebilecek her vatandas gibi bende siper aldim. FETÖ’cülere karsi yogun direnç gösterdik. Sehitligi göze aldik. Ama onlarin hesap edemedigi bir inanilmaz sey gerçeklesti. Milletimiz birkaç saat içinde vatan ekseninde birlesti. Türkiye’nin her kösesinde yüz binler sokaklara akti. Kitleler tanklara, kursunlara karsi yürüdü. Yaslilar, gençler, kadinlar kursunlara meydan okuyor, tarih degistiriyordu. Türk milletinin feraseti sayesinde dedelerimizden aldigimiz miras ile Çanakkale ruhu, yeniden ayaga kalkmisti” ifadelerine yer verdi.

Dernek olarak 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana Türkiye’nin dört bir yaninda faaliyetlerini yürüttüklerini söyleyen Gündüz, sunlari kaydetti:

“Dernek olarak 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana sehit yakinlarimiz ve gazilerimizin yaninda olarak, onlar için faaliyetlerini Türkiye’nin dört bir yaninda devam ettirmektedir. Dernegimiz, sehit yakinlarimiz ve gazilerimizle kardeslik hukuku kurmak, 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere dogru bir sekilde aktarmak ve yasatmak üzere faaliyet göstermektedir. 15 Temmuz gibi hain darbelerin bir daha yasanmamasi için hepimizin 15 Temmuz’u dogru anlamasi, dogru okumasi ve gelecek nesillere dogru aktararak unutturmamasi gerekmektedir. 15 Temmuz’u sulandirarak unutturmaya çalisanlar var. Biz dernek olarak yaptigimiz etkinlik ve faaliyetlerle 15 Temmuz ruhunu sürekli canli tutuyor ve gerekli özeni göstererek unutturmamaya çalisiyoruz.”
Kaynak: İHA