Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Demir Açiklamasi 'Kamu Kampüsü Için Çalismamiz Var'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Su anda yeni bir kamu kampüs alani için çalismamiz var. Belediye, valilik, kamu yapilari için özel düsünülmüs proje çalismasina basladik" dedi.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Demir Açiklamasi 'Kamu Kampüsü Için Çalismamiz Var'
Samsun Büyüksehir Belediye Meclisi Temmuz Ayi Olagan Toplantisi 2. Birlesimi, Mustafa Demir baskanliginda Büyüksehir Meclis Toplanti Salonu’nda yapildi. Ilgili komisyonlardan havale edilen 29 maddenin 23’ü oy birligiyle, 6’si ise oy çokluguyla kabul edildi. Meclis toplantisinda konusan Baskan Demir, devam eden projeler hakkinda bilgi verdi. Baskan Demir, "Su anda yeni bir kamu kampüs alani için çalismamiz var. Önümüzdeki hafta neticelendirme ihtimali çok kuvvetlidir. Belediye, valilik, kamu yapilari için hatta içerisinde il müdürlügü de var. Türkiye’nin sayili teknolojiyi en üst düzeyde kullanan enerji ve kullanim verimli, isitma maliyetleri düsük özel düsünülmüs alan proje çalismasina baslandi. Kongre merkezi için proje çalismasi devam ediyor. Ihalesi 25 Temmuz’da yapiliyor. Amacimiz Türkiye’nin Haliç Kongre Merkezi’nden sonra muhtemelen en iyi kongre merkezidir. Kongre projemiz 2 milyar TL’yi bulur. Makro AVM’nin projesi bitmek üzere. Gürgen Yatak’ta ihalemiz oldu. Oraya 3 tane kamp merkezi yapacagiz. Civil civil olacak. Orada hafta sonlari ve hafta içi egitim, eglence, tanisma yeri gibi bir sosyal mekan olusturuyoruz. Sarigazel’in insasina basliyoruz. Atakum’da 3 tane yeni park, Ilkadim ve Canik’te 1’er tane yeni konsept, bize has güzel fonksiyonlu parklarla ilgili proje çalismasi devam ediyor. Sehrin denizle bulusmasi yetmiyor. Sehrin içerisini yesil alanlariyla beraber, donatip çok fonksiyonlu yesil alanlar olusturma noktasinda kararliyiz. Eski Ruh Sagligi Hastanesi’nin restorasyonu hizli bir sekilde devam ediyor. Bu sehir belediyenin kendi islettigi tesislerle iç içe olacak. Bir karinca gibi dokumaya devam edecegiz. Costal’dan Hürriyet’e kadar proje bitmek üzere. Canik’te 120 ile 150 yatak arasinda çok sik bir toplanti oteli belediye olarak yapacagiz. Canik’te manzarasi çok güzel bir yerde planlayacagiz" diye konustu.



Belediyeye yeni 68 araç alimi ve tramvay tamiri

Is makineleri, toplu ulasim araçlari gibi yeni toplamda 68 adet araç aliminin söz konusu oldugunu ifade eden Baskan Demir, "Baktik ki bunlari kiralasak bir ekskavatör KDV dahil aylik 150 bin TL. Bir de verimli çalistiramiyorsun. Onlari insallah parayla satin alacagiz. Kredimiz dün onaylandi. Hemen onlarin yatirimini yapiyoruz ve bu süreçte 300 küsur milyonluk araci aliyoruz. Bu araçlari aldigimizda ne kadar isabet ettigimiz göreceksiniz. Ayrica SAMULAS’in tamirlerinin tamami bizim atölyelerimizde yapilmaktadir. Son kazayla ilgili o kabinlerin bütün araç mekanik her seyi söküldü ve Bursa’da yapilacak. Bizim orada da birçogu yapiliyor. Teknik kapasite yüksek bir bakim ekibimiz var. Samsun disindan da bakim ve onarim için teknik destek çogu zaman veriyoruz" ifadelerini kullandi.

"Simdi ’belediye hizmet alani’ diyecegiz, bakalim o zaman nasil bir karar verecek"

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin Atakum ilçesinde bulunan eski Yali Kafe alanina yaptigi Kitap Kafe ve Millet Kiraathanesi insaatinin yargi tarafindan durdurmasina deginen Baskan Demir, "Bu yargidaki üst kararlarla ilgili plana göre o kararlar degisebilir. Yali Kafe ile ilgili verilen kararla ilgili mahkemenin kararinin gerekçesi esas aldigina göre yeni bir plan karari aldik. Onun da yürütmesinin durdurma karari verdi. Simdi yeni bir hazirligimiz var. Idari yargi ‘Ilçe belediyesinden geçmelidir’ diyor. Halbuki yasa çok nettir. Belediyenin kendi projesidir. Buna ragmen idare böyle bir karar verdi. Simdi bir karar daha belediye meclisinde hazirlaniyor. Simdi ’belediye hizmet alani’ diyecegiz. Bakalim o zaman nasil bir karar verecek. Biz bütün yargi kararlarina uyariz. Yaptigimiz isler dogru ise karari aliriz. Bizim amacimiz planli, düzgün, düzenli, yatay mimariye uygun, sehrin gelisiminin önünü açan kararlari almaktir. Gülsan Sanayi gibi kentin kalbinde 250 dönüm yeri yesil alanlara, kültür ve baska alanlara tahsis ediyoruz. Bunun için de bütçemizden para ödüyoruz. Bizim Saathane’de 6 katli kismi karar alarak 2 kata düsüyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Bilim dünyasinda çok ses getirecek bir çalismadir"

Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti koruma alanin disina yeni bir enstitü kurulacagini açiklayan Baskan Demir sunlari söyledi:

"Kus Cenneti’nin koruma alaninin disinda bir enstitü kuruluyor. Bununla ilgili hem enstitünün olusumu bir de orada bilimsel çalismalari yapmak için hem yurt disindan hem de yurt içinden gelecek insanlarin konaklayacak oldugu tek katli tamamen dogal malzemelerle yapili bir tesis olusturacagiz. Tahsis yazisi geldi. Hemen de proje çalismalarina basladik. Özellikle bilimsel çalismalar için ayni lokasyonda en fazla kus cinsimi barindiran yer burasidir. Bilim dünyasinda çok ses getirecek bir çalismadir."
Kaynak: İHA