Safranbolu Kitirina Istanbul'da Büyük Ilgi

2021 yilinda Safranbolu Belediyesi tarafindan üretimine baslanan ve kisa sürede Cografi Isaret alan Safranbolu kitiri, F Istanbul 2023 Gida ve Içecek Fuari’nda büyük ilgi gördü.

Safranbolu Kitirina Istanbul'da Büyük Ilgi
Istanbul Fuar Merkezi’nde 12-14 Temmuz tarihleri arasinda düzenlene fuarda Safranbolu kitirinin adini daha fazla duyurma sanslari oldugunu ifade eden Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, fuarin amaci sektörün ihtiyaçlarina göre sekillenen, ülkemizin ihracatini artiracak alternatif ihracatçilari ve ürünleri dünya pazarlarina ulastiran, katilimcilarini sürekli yeni müsteri ile bulusturan ve yeni pazar açan, fuar sektörüne yenilikler getirecek bir organizasyon oldugunu söyledi.

Cografi isareti olan Safranbolu kitirinin ilk günden itibaren ilgi gördügünü ifade eden Köse, "Kitirimizi dünyaya tanitirken bir yandan da Safranbolu’nun tanitimini yapmis oluyoruz. Yine bu baglamda 2023 yilinin ilk 6 ayinda 1300 kilogramin üzerinde üretim yaparak talebe yetismeye çalisiyoruz" dedi.

Baskan Köse, Safranbolu’yu yalnizca kültürü, tarihi evleri ya da muhtesem dogasi ile degil, son yillarda revaçta olan gastronomi alaninda da tanitmaya gayret ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA