Kütahya'da Yerel Ürünler Çarsisi Hizmete Sunuldu

Kütahya Belediyesi tarafindan yaptirilan Yöresel Ürün Çarsisi hizmete açildi.

Kütahya'da Yerel Ürünler Çarsisi Hizmete Sunuldu
Açilis töreninde konusan Belediye Baskani Alim Isik, “Biz esnafimizi desteklemeye, sehrimizi büyütmeye, sehrimizi zenginlestirmeye ve sehrimizi gerçekten sehir ve kent kimligine kavusturmaya devam edecegiz” dedi.

Altyapidan ulasima, çevre yatirimlarindan çiftçi ve esnaflara destege kadar birçok projeyi hayata geçiren Kütahya Belediyesi sehrin yol ticaretinden daha fazla faydalanmasi için yapimini tamamladigi Kütahya Yöresel Ürün Çarsisi hizmete sunuldu.

Kütahya Yöresel Ürün Çarsisi’nin özelliklerine deginen Baskan Isik, “Kapali 20 metrekare, açik 25 metrekare olmak üzere her biri 45 metrekare alana sahip olan 20 is yerimiz var. Ayrica mescit, tuvalet ve buraya hizmet veren makine odasi gibi bir is merkezinde olmasi gereken donatilari buraya yerlestirdik. Keske daha fazla yerimiz olsaydi da 20 yerine 40 yapabilseydik ama en azindan bu alani degerlendirdik. Simdi bunun ikinci adimi, arkada hizmet veren otogarimizin ön cephesini ticaret alanina dönüstürecegiz. Peronlari arkaya aliyoruz, yan tarafa benzinlik ve diger tüm donatilarla beraber burayi gerçekten sehirden geçenlere hizmet verebilecek çok güzel bir alana dönüstürecegiz. Belki yol boyu ticaret yapan ve gida sektörü basta olmak üzere birçok isletmenin satis yerleri buraya da gelecek veya Kütahya’mizin esnafi da burada büyüyecek. Yola cephe alanlarimizi çok kiymetli buluyoruz. Eski cezaevi arsasini bosalttik, yakinda insallah degerlendirecek sekilde oraya da bir yildizli tesis kazandiracak çalismayi tamamladigimizda bu sehre nereden gelirse gelsin burada kalan veya geçen hangi misafir olursa olsun Kütahya’yi unutamayacak anilarla ayrilacak. Onun için basta çinici esnafimiz olmak üzere tüm esnaflarimiza huzurunuzda tesekkür ediyorum. Hayirli ve ugurlu olsun. Biz esnafimizi desteklemeye devam edecegiz. Sehrimizi büyütmeye, sehrimizi zenginlestirmeye ve sehrimizi gerçekten sehir ve kent kimligine kavusturmaya devam edecegiz. Katilimlariniz için hepinize tesekkür ediyorum, ayaginiza, yüreginize saglik. Belediyemizin temizlik isçisinden baskan yardimcisina kadar emegi geçen tüm çalisma arkadaslarim basta olmak üzere buranin imalarini yapan Belediyemizin sirketi Belde A.S. yönetim kurulu çalisanlarina, Karayollari Bölge Müdürlügümüze ve Kütahya Sube Müdürlügümüze ayni sekilde diger kamu kurum ve kuruluslarimizin tüm yöneticilerine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kesilen kurdelenin ardindan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik ve il protokolü, Yöresel Ürün Çarsisi’nda yer alan dükkanlari gezerek esnaflara hayirli ve bereketli isler temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA