Kanada'da Orman Yanginlarinda 1 Kisi Hayatini Kaybetti

Kanada’nin British Columbia bölgesindeki 1 itfaiye görevlisinin yanginlara müdahale ederken yaralanarak hayatini kaybettigi açiklandi.

Kanada'da Orman Yanginlarinda 1 Kisi Hayatini Kaybetti


Kanada’daki orman yanginlari can kaybina neden oldu. Ülkenin British Columbia bölgesinde itfaiye görevlisi bir kadinin yanginlara müdahale ettigi sirada yaralandigi daha sonra hastaneden hayatini kaybettigi açiklandi. British Columbia Genel Çalisanlar Birligi tarafindan yapilan açiklamada (BCGEU) “Sendikamiz bugün Revelstoke disinda çikan bir orman yangininda hayatini kaybeden BCGEU ailemizden birinin kaybinin üzüntüsünü yasiyor. Kalbimiz ve düsüncelerimiz, hayatini kaybeden kisinin ailesiyle birlikte" ifadeleri kullanildi. Kanada Basbakani Justin Trudeau da sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, ”British Columbia’da orman yanginlariyla cesurca mücadele eden itfaiyecilerden birinin hayatini kaybettigi haberi yürek burkan cinsten. Bu inanilmaz derecede zor zamanda ailesine, arkadaslarina ve itfaiyeci arkadaslarina en derin bassagligi dileklerimi gönderiyorum” dedi.



Kanada’da orman yanginlari

Kanada’nin British Columbia bölgesinden dogudaki Nova Scotia’ya kadar ülke genelindeki 676 noktada yanginlara müdahale devam ediyor. Yanginlarin çogu Quebec, Alberta ve British Columbia’da meydana gelirken binlerce itfaiye ekibi alevlerle mücadele ediyor. Ülkede yanginlarda 8,8 milyon hektar alanin küle döndügü belirtilmis, bu sayiyla birlikte 1989’da küle dönen 7,6 milyon hektarlik yanan alan büyüklügü rekoru kirilmisti.
Kaynak: İHA