Bagcilar'da 'Rus Film Günleri' Basladi

Rusya ile kültürel iliskilerin güçlendirilmesi adina düzenlenen “Rus Film Günleri” etkinligi Bagcilar Belediyesi ev sahipliginde basladi. Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Iki dost, komsu ülkenin baginin artmasi için böyle etkinliklerin önemli oldugu görüsündeyim” dedi.

Bagcilar'da 'Rus Film Günleri' Basladi
Bagcilar Belediyesi tarafindan Rusya ile kültürel iliskileri güçlendirmek adina düzenlenen “Rus Film Günleri” etkinliginin açilis programi gerçeklestirildi.

Bagcilar Belediyesi binasinda gerçeklestirilen açilisa, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, Rusya Baskonsolos Yardimcisi ve Konsolosluk Basin Danismani Anton Skvortsov, Rus Sinematografistlerin Uluslararasi Bölüm Proje Direktörü Aleksandr Solomonov, Rusya Film Yapimcilar Birligi Uluslararasi Iliskiler Direktörü Yuri Ivanovich Kolosov, “Sis” filminin yönetmeni Nataliia Gugueva ile Rus ve Türk yönetmen ve yapimcilar katildi.



“Ortak kültür degerlerimizin zenginlestirilmesini özellikle arzu ediyoruz”

Programda konusan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Öncelikle çok zengin kültür ve sanat geçmisi olan ayni zamanda cografi anlamda da yakin komsuluk iliskisi olan iki kadim medeniyetin ve devletin özellikle kültür baglarini arttirmak adina gerçeklestirilen programi düzenlemis olmaktan, ev sahipligi yapmaktan çok büyük bir mutluluk duydugumuzu ifade etmek istiyorum. Bu programlarla birlikte ortak kültür degerlerimizin zenginlestirilmesini özellikle arzu ediyoruz. Bu anlamda Yunus Emre Enstitümüz ile birlikte bugüne kadar farkli ülkelerde farkli etkinlikler yaptik. Hem Bosna Hersek’te hem de Londra’da bir resim sergisinin paydasi olduk. Bundan sonraki süreçte de yine Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte uluslararasi çalismalarda isbirligi yapmaya devam edecegiz. Bu etkinlikler dolayisiyla Rus sinemasi ve kültürü ülkemiz tarafindan daha fazla bilinecek. Kültürel farkindaligin daha fazla artacagini düsünüyoruz. Iki dost, komsu ülkenin baginin artmasi için böyle etkinliklerin önemli oldugu görüsündeyim” dedi.

Ilçede gerçeklestirilen etkinlik kapsaminda, Türk sinemaseverlere Rus sinemasindan birbirinden güzel örnekler sunulacak. Rusya’dan gelen misafirler Türkiye’nin önde gelen sinemaci ve yapimcilariyla bir araya gelme firsati yakalayacagi etkinlik 17 Temmuz tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA