Yalova'da Tarih Çalismalari Hiz Kesmiyor

Yalova Altinova Çobankale Kazi Baskani Doç. Dr. Selçuk Seçkin, 2023 çalisma faaliyetleri çerçevesinde, Yalova genelindeki tarih arastirma çalismalarina devam ediyor.

Yalova'da Tarih Çalismalari Hiz Kesmiyor
Altinova Çobankale Kazi Baskani Doç. Dr. Selçuk Seçkin, 2023 çalisma faaliyetleri çerçevesinde Hacimehmet, Safran, Esadiye, Kurtköy’de tarih arastirma çalismalari gerçeklestirdi. Çalisma Yalova Merkeze bagli diger köylerde devam etmekte.

Çobankale Kazi Baskani Doç. Dr. Selçuk Seçkin tarafindan Yalova Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Ali Özcan ve Yalova Üniversitesi Tarih Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Ibrahim Duman ile birlikte, Yalova’nin tarihi yollarini ortaya çikarmak amaciyla Yalova Üniversitesi destegiyle gerçeklestirilen proje çerçevesinde, belirlenen geçit yerlerinde arastirma ve inceleme çalismasi gerçeklestirdi. Yöre halkiyla gerçeklestirilen sözlü tarih çalismasiyla da yollar ve yolu üstü yapilari hakkinda bilgi alindi. Seçkin ve beraberindeki tarihçi ekip, bölge hakkinda önemi bilgilere ulastilar.
Kaynak: İHA