Koyun Sürüsü Karayolunu Trafige Kapatti

Ardahan-Artvin karayolu üzerinde yayla arazisinde otlatilan koyunlar karayolunu kullanarak karsiya geçince trafik kisa süreligine durdu.

Koyun Sürüsü Karayolunu Trafige Kapatti
Havalarin isinmasiyla birlikte yaylalara çikan ve besicilik yapan köylüler, hayvanlarini yaz boyunca yüksek rakimli arazilerde otlatiyor. Özellikle yüksek kesimlerde bulunan yaylalari dogal bitki örtüsü, geç kurumasi ve yaz boyunca havanin serin geçmesi nedeniyle tercih ederken, Ardahan-Artvin karayolu üzerinde bulunan 2 bin 540 rakimli Çig gelenler bölgesi de bölgedeki köy halki tarafindan en fazla tercih edilen alanlardan biri oldu. Köylüler küçük bas hayvanlarini burada otlatirken bazen de karayolunu kullanarak hayvanlari karsidan karsiya geçiriyor.

Araçlariyla sürünün ortasinda kalan sürücüler bir süre bekleyerek yollarina devam etti. Sürüyü karayolunda karsidan karsiya geçiren çobanlar, trafikte ilginç görüntüler olusturdu. Koyun sürülerinin geçtigi karayolunda zaman zaman trafik aksadi. Sürücüler de saskin bakislar altinda koyun sürüsünün arasindan geçerek yoluna devam etti.
Kaynak: İHA