Jandarma Ekiplerinden Sahillerdeki Isgallere Karsi Denetim

Bursa’nin Mudanya sahillerinde, plajlarda halkin ortak kullanimini engelleyecek sekilde çadir kurulmasi, hali, kilim, battaniye gibi esyalarla gölgelik olusturulmasi ve nargile keyfi yapilmasi gibi görüntü kirliliklerine karsi mücadele araliksiz sürdürüyor. Jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin katildigi denetimlerde drone kullanilarak havadan destek saglandi.

Jandarma Ekiplerinden Sahillerdeki Isgallere Karsi Denetim
Bursa’nin en gözde sahillerine sahip Mudanya’da tatil sezonunun gelmesi ile birlikte tatilcilerin akinina ugradi. Hava sicakliklarinin rekor seviyede artmasi ile birlikte serinlemek isteyen vatandaslar plajlari doldururken Bursa Valiligi’nin talimati dogrultusunda jandarma ve sahil güvenlik ekipleri harekete geçti. Günü birlikçi diye tabir edilen tatilcilerin plaja rastgele çadir kurmasi, hali, kilim, battaniye ile gölgelik olusturmasi ve mangal yakilmasi ve nargile içilmesi sikayetlerinin artmasi üzerine jandarma ve sahil güvenlik ekipleri bölgede denetim gerçeklestirdi. Yabanci uyruklu sahislar konusunda rahatsizliklari göz önünde bulunduran ekipler kimlik kontrolü, iç çamasirlariyla denize girenler ve nargile içenlerin kiyi boyunca tarayarak tespit çalismasi yapti. Sabah erken saatlerden itibaren denetim gerçeklestiren jandarma ve sahil güvenlik ekipleri kurallara uymayanlar hakkinda Kabahatler Kanunu geregince müdahale ederek, yasal islem baslatti. Mudanya Ilçe Jandarma Komutanligi’dan yapilan açiklamada denetimleri yaz sezonu boyunca devam edecegi belirtildi.

Bayram sonrasi Mudanya sahillerinin ziyaretçi akinina ugradigini söyleyen Ali Tekin, “Bayram öncesi pek insanlar gelmiyordu. Tatil sezonu hareketlendigi için jandarma da rutin görevlerini yapiyor. Denetlemeler siklasti. Çok sükür bu konuda sikintimiz yok. Zabitalarimiz da çadir isgalleri ile ilgili gerekenleri yapiyor. Tatilcilerin cani nereye isterse oraya çadir kuruyor. Tabi bu da jandarmayi etkin hale getiriyor, gereken elzemi gösteriyorlar. Su an da görüldügü üzere bir sikinti görülmüyor” seklinde konustu.

Yapilan denetimler sayesinde sahil isgallerinde azalma oldugunu belirten Hakki Ovatman, “Mültecilerden dolayi sikayetler hat safhaya ulasmisti. Kimlerin gelip ne yaptigi elli olmuyordu. Jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin yaptigi denetimler gerçekten çok yerinde bir hareket. Bu sayede isgallerde azalmalar da görüldü.

Zaman içerisindeki yapilacak denetimlerle insanlar tatillerini daha rahat geçirecekler. Buraya mutlu bir sekilde gelip, mutlu bir sekilde ayrilacaklarina inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA