Is Hani Sakinlerinden, Mahkeme Süreci Devam Eden Binamizi Yiktilar Tepkisi

Kahramanmaras’ta yasanan depremde Beyzade Is Haninin ilk belirlemede hafif hasarli oldugunu, muhtarlik askisinda ise agir hasarli olarak kayda geçmesi sonucu mahkemeye basvurduklarini iddia eden bina sakinleri, mahkeme süreci devam eden binalarinin yikildigi belirtti.

Is Hani Sakinlerinden, Mahkeme Süreci Devam Eden Binamizi Yiktilar Tepkisi
Merkez Dulkadiroglu ilçesinde bulunan Dedezade Sokak içerisindeki Beyzade is haninda ofisleri bulunan bir grup , Is haninin ilk belirlemede hafif hasarli oldugunu, muhtarlik askisinda ise agir hasarli olarak kayda geçmesi sonucu mahkemeye basvurduklarini ancak mahkeme kararinin beklemeden is hanlarinin yikildigini iddia etti.

Binanin agir hasarliya çevrilmesinin ardindan is hanina teknik personel getirdiklerini ve inceleme bittikten sonra mahkemeye basvurduklarini söyleyen bina sakinleri, mahkeme sürecini beklerken yan binanin yikimi esnasinda kendi is hanlarinin zarar gördügünü ve daha sonra yikim ekiplerinin kendi binalarini da yikmaya basladiklarini ifade etti.



“Evraklarimizi almamiza bile izin vermediler”

Mahkeme sürecini baslattiklarini ve yikim yetkililerinin mahkeme sürecini beklemeden yikimi baslattiklarini iddia eden Is Hani sakinlerinden Ramazan Ünlü, “Beyzade is hanimiz depremde hafif hasar almisti ve itiraz süresinin son gününde agir hasara çevirdiler. Bununla ilgili biz mahkeme sürecini baslattik, yürütmeyi durdurma karari da alacaktik. Özgür apartmanini yikarken binanin bir kismini bizim binaya da zarar verdiler. Dava yoluna basvurduk ama onun bile sonucunu beklemeden yasanan durumlar bizi derinden üzdü. Biz de içerdeki evraklari almak için geldik. En azindan evraklarimizi almak için gelmistik ama buna izin vermediler” dedi.

Is yerinde bulunan evraklari alamadiklarini belirten Ünlü “Bir tane arkadasimiz kendi is yerinden malzemesini çikartirken sahislardan birisi tekme atti kendisine. Binanin içerisindeki demirbaslarin kendilerine ait oldugunu söylediler. Biz hakkimizi aradik, dava yoluna basvurduk ama ne yazik ki bina ile ilgili yikim karari olmadan bina hasar aldi diye kendi kafalarina göre maalesef burayi yiktilar. Mahkeme sonucunu beklemeden yikim yapmaya basladilar. Esyalarimizi ve evraklarimizi alamadik. Adalet yerini bulsun diye ugrastik, normal adalet yollarindan gitmeye çalistik ama durumumuz ortada” diye konustu.



“Mahkemenin ikinci kararini beklemeden yikima basladilar”

Mahkemenin verecegi ikinci karari beklemeden yikimin baslatildigini Ünlü, “Mahkeme kararini gösterdik, bura ile ara karar verildigini ve buranin yikilmasinin su an uygun degil dedik. Ben 1 Haziran tarihinde eksik evraklari götürdüm teslim ettim kendi açtigim davada. 16 Haziran’da ise Valilik bu evraklari teslim etti. Bununla ilgili ikinci karar bekleniyordu ama maalesef ikinci karar beklenmeden yikim islemi gerçeklesti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA