Hevesle Satin Aldiklari Araçlari, Hüzünle Araç Mezarligindan Teslim Aliyorlar

Depremin vurdugu Hatay’da enkaz altinda kalarak hurdaya dönen araçlar, muhafaza altinda bulunduklari alanlardan hak sahipleri tarafindan teslim aliniyor.

Hevesle Satin Aldiklari Araçlari, Hüzünle Araç Mezarligindan Teslim Aliyorlar
Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da binlerce araç, enkaz altinda kalarak hurda yiginina döndü. Enkazda kalan araçlar, Hatay Valiligi tarafindan genel güvenliklerinin saglanmasi amaciyla Antakya’da 3 farkli noktada muhafaza altina alindi. Valilik, görünümüyle Hataylilari üzen yüzlerce araçtan 780 tanesinin sase numaralarinin tespitinin yapildigini ve hak sahiplerinin araçlari teslim alabileceklerini duyurmustu. Hak sahipleri 7 Temmuz’dan itibaren araçlarini muhafaza altina alindiklari alanlardan teslim almaya basladi.

Geride kalan süreçte yaklasik 80 araç sahipleri tarafindan teslim alindi. Vatandaslar, hevesle satin aldiklari araçlarini araç mezarligindan teslim almanin hüznünü yasadi. Hareket etmesi imkansiz olan araçlar, forklift ve çekici yardimiyla tasindi.

“Islerimizde asiri derece de yogunluk var”

Muhafaza altindaki araçlarin teslim edilmeye baslamasiyla birlikte islerinde yogunluk yasandigini ifade eden oto kaporta ustasi Ali Balikçi, “Antakya sanayi sitesinde kaportaciyim. Arkadasimizin araci enkaz altinda kaldi. Yardimci olmak için geldik, aracin çikisini yapacagiz. Ardindan atölyeye götürecegiz ve gereken islemleri yaparak tekrar karayoluna çikaracagiz. Toplama bölgesinde araçlari almak için belli bir süre verdiler, vatandaslar araçlarini alabilecekler. Eger almazsa da devlet, bu araçlari hurdaya ayiriyor. Islerimizde asiri derece de yogunluk var, ekip eksikligimiz var” dedi.



“Hurda da olsa aracimizi alacagiz”

Enkaz altinda kalan aracini teslim almaya geldigini belirten Erol Çomak ise “Hurdaya çikan aracimizi almaya geldik, hak sahibiyiz. Alip, sanayiye götürecegiz. Yapabilirsek yapilacak, yapamazsak çöp olacak. Aci bir durum, insanlar araçlarini almaya yeni yeni basladi.

Hurda da olsa aracimizi alacagiz. Neye verirsek, neye satarsak. Zarardan kar etmeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA