'Hacca Götürecegiz' Deyip 70 Kisiyi Kandirdilar...Simdi Onlar Kabe'nin Online Görüntüsüne Bakip Iç Geçiriyorlar

Bursa’da Kurban Bayrami öncesi hac hayali kuran 70 kisiyi kutsal topraklara götürme vaadiyle kandiran bir kisi, "paralarinizi iade edecegim" deyip senet verince herkes sikayetinden vazgeçti. Ancak hac magdurlari bayram geçip senetlerin vaadesi gelince paralari tahsil edemedi. Bunun üzerine hac magdurlari solugu turizm firmasi sahibinin evinde aldi. Dolandirilan magdurlar simdi online olarak Kabe-i Muazzama’nin görüntüsünü izleyip iç geçiriyorlar.

'Hacca Götürecegiz' Deyip 70 Kisiyi Kandirdilar...Simdi Onlar Kabe'nin Online Görüntüsüne Bakip Iç Geçiriyorlar
Bursa’da 70 kisi bir turizm firmasi sahibi Ismail M. tarafindan dolandirildiklarini iddia etti. Dolandirilan vatandaslar solugu Ismail M.’nin evinin önünde aldi. Daha önceden karakola giderek sikayetçi olacaklarini belirten vatandaslar, turizm firmasi sahibi Ismail M.’nin karakola gelip vaadde bulunmasi üzerine sikayetinden vazgeçti.

Iddialara göre Ismail M.’nin "Herkese imzali senet vereyim, kurban bayramindan sonra tek tek paralarinizi geri ödeyeyim” demesi üzerine sikayetçi olmayan magdurlar, senetlerini alarak kurban bayraminin bitmesini bekledi. Magdurlar kurban bayramindan 1 hafta geçmesine ragmen paralarinin yatmamasi üzerine Osmangazi Ilçesine bagli Soganli Mahallesi’nde bulunan Ismail M.’nin evinin önüne gitti. Evin önünde Ismail M.’yi bekleyen vatandaslar, sahsin evden çikmamasi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi.

Hac magduru Seref Aslan “Biz 2023 hac magduruyuz. Kurasiz bir sekilde hac ziyaretimizi yapmak için turizm firmasi sahibi Ismail M. ile anlastik. Daha öncesinde de karakolluk olduk. Bizleri normalde 1 Haziran’da hacca götürecekti. Orada kutsal vazifelerimizi yapip gelecektik. Belli bir miktar karsiliginda anlasmaya vardik. 70 kisi anlasti. 13 kisi hacca gitti. Geri kalanlarin hepsi magdur durumda. Kendisi, bize "1 Haziran’da sorun oldu" dedi, 12 Haziran’a ertelendi. 12’sinden 13’üne ertelendi. 17 kisi de Haziran’in 18’inde hacca gitti. Yaklasik 1 ay önce karakola sikâyet etmeye gittigimizde Ismail M. karakola geldi. Kendisi bize orada söz verdi. Senet imzaladi. 30 Haziran senetlerin son günüydü. Herhangi bir ödeme yapilmadi. Bugün ödeme yapacagini söyledi, hâlâ bir ödeme yapilmis degil. Sabah görüstügümüzde "öglen ödeyecegim" dedi, simdi telefonlari açmiyor. Komsularindan ögrendigimiz kadariyla esyalarini toplamis kaçmaya çalisiyor. Pasaportlarimiz da onda, ne pasaportlarimizi ne de paramizi alabildik. Magdur durumdayiz, yetkililerden yardim bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Ismail M.’nin magduru olan baska bir vatandas “Annemi ve babami kurasiz hacca 25 Nisan’da yazdirdik. 1 Haziran’da gideceklerdi. 1 Haziran’da "vizeleriniz çikmadi 15 gün sonra gideceksiniz" dediler. Böyle bahaneler ürete ürete bayrami getirdiler. Hac hayâl oldu. Gitmelerine 1 gün kala "vizeleriniz çikmadi gidemiyorsunuz" dediler. Her hazirligimizi yapmistik, valizlerimiz hazirdi. Birkaç gün üst üste oturdugum sitenin önünde Ismail M.’yi görünce telefon ettim. Kardesinin karsi komsum oldugunu ögrendim. Telefonlarima cevap vermeyince kardesinin evine gittim ve kapiyi Ismail M.’nin esi açti. Esi bana bu dairede oturduklarini belirtti.

En son telefonla görüstügümüzde dün parayi verecegini söyledi.

Biz 16 bin dolar ödemistik. Esim yazihanesine gittiginde yazihanenin kapali oldugunu söyledi.

Dün telefonla konustuk, yarin verecegini söyledi.

Ancak bir netice alamadik. Esi Ismail M.7nin kaza yaptigini evde olmadigini söyledi.

Yine yalan söyleyerek bizleri oyalamaya çalisiyorlar çünkü araçlari gözümüzün önünde duruyor, kaza yapali birkaç gün oldu. Yetkililerden yardim istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Vatandaslarin sikayeti üzerine turizm firmasi sahibi Ismail M. gözaltina alindi. Polisin olayla ilgili sorusturma baslattigi ögrenildi.
Kaynak: İHA