Euromoney'den Akbank'a Iki Önemli Ödül

Euromoney Mükemmellik Ödülleri kapsaminda Akbank, ‘Orta ve Dogu Avrupa’nin En Iyi KOBI Bankaciligi’ ve ‘Türkiye’nin En Iyi Bankasi’ seçildi.

Euromoney'den Akbank'a Iki Önemli Ödül


Dünyanin saygin finans yayin gruplarindan Euromoney tarafindan düzenlenen Mükemmellik Ödülleri 2023 kapsaminda, Akbank son yillarda gerçeklestirdigi büyük KOBI atilimiyla ‘Orta ve Dogu Avrupa’nin En Iyi KOBI Bankaciligi’ ödülüne layik görüldü.

Banka ayrica 17. kez ‘Türkiye’nin En Iyi Bankasi’ seçildi.

Bankanin uluslararasi basarisina dair açiklamalarda bulunan Akbank Yönetim Kurulu Baskani Suzan Sabanci Dinçer, “Bankamizin 75. yilini kutladigimiz bu önemli senede, Euromoney tarafindan ‘Orta ve Dogu Avrupa’nin En Iyi KOBI Bankaciligi’ ve ‘Türkiye’nin En Iyi Bankasi’ seçildigimiz için büyük mutluluk duyuyorum. Akbank bugün geldigi noktada her zaman uluslararasi ödüllere layik görülen ve bankaciligin gelecegini sekillendiren öncü bir banka. Bu önemli basarilar için kuvvetli yönetim kadromuza, özverili çalisanlarimiza ve bize her zaman güvenen müsterilerimize tesekkür ederim” dedi.



Konu hakkinda degerlendirmede bulunan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbasgil, “Sektörümüzün en önemli yayinlarindan Euromoney’nin düzenledigi Mükemmellik Ödülleri kapsaminda bu yil da önemli basarilara imza attik. KOBI bankaciligindaki basarilarimizla sinirlari asarak ‘Orta ve Dogu Avrupa’nin En Iyi KOBI Bankaciligi’ seçildik. Ihracat, üretim ve istihdam alanlari basta olmak üzere ekonomimizin gelisiminde oynadiklari büyük rolün bilinciyle, KOBI’leri yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle her alanda destekliyoruz. Özellikle geçtigimiz sene baslattigimiz genis kapsamli KOBI hareketimizin uluslararasi platformlarca da takdir görmesinden dolayi çok mutluyuz. Tüzel Dijitalizasyon, Kadin KOBI Paketimiz, KOBI’lerin dijitallesmesi ve finansal olarak daha da güçlenmesi hedefiyle kurdugumuz Akbank Dönüsüm Akademisi ve sektörde sürdürülebilirlik kapsaminda KOBI’lere özel tasarlanan ilk ve en kapsamli paket olan KOBI Eko Dönüsüm Paketi gibi atilimlarimizi içeren bütüncül yaklasimimizla KOBI’lerimizi desteklemeyi sürdürecegiz. Buna ek olarak, Euromoney’den ‘Türkiye’nin En Iyi Bankasi’ ödülünü 17. kez kazanmanin istikrarli performansimizin ve sektöre getirdigimiz yeniliklerin önemli bir göstergesi olduguna inaniyoruz. Euromoney nezdinde ülkemizi ‘En Iyi Banka’ olarak bu kadar uzun bir süre boyunca temsil etmekten de ayrica gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA