Enkaz Kent Hatay'da Deprem Konutlari Yükseliyor

Depremin vurdugu Hatay’in Iskenderun ilçesinde TOKI tarafindan insa edilmeye baslanan konutlarda çalismalar son hizla devam ediyor. Hazirlanan örnek daireyse görünümüyle cezbediyor.

Enkaz Kent Hatay'da Deprem Konutlari Yükseliyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde büyük yikimin yasandigi Hatay’da bir yandan enkaz kaldirma çalismalari devam ederken diger yandan da depremin izleri silinmeye çalisiliyor. Enkaz kent Hatay’da Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) deprem konutlarinda çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Iskenderun ilçesinde de depremzede vatandaslar için insa edilen Dügünyurdu Mahallesi’nde bulunan 492 konutta, Askarbeyli Mahallesi’nde de bulunan 959 konutta çalismalar araliksiz devam ediyor. Dügünyurdu Mahallesi’nde insa edilen konutlarin 10 blogu 3+1, 14 bloguysa 2+1 seklinde yapiliyor ve hazirlanan örnek daireyse görünümüyle dikkat çekiyor.

“Komsularimizi dört gözle bekliyoruz”

Deprem konutlarinin yapildigi bölgenin yaninda bulunan sitede yasayan Meltem Yagis, çalismalarin araliksiz sürdügünü ve depremzede komsularini 4 gözle bekledigini ifade etti.

Yagis, “Rabbim, devletimize zarar vermesin. Suanda depremzede vatandaslarimiza devletimizi her türlü destek çikiyor. Bütün evler yapiliyor. Insanlarin çadirlarda ve konteynerlerde kalmamalari için çalismalar gösteriliyor. Bende, bu çalismalara sahit oluyorum. Komsularimda sahit oluyorlar. Deprem gününden beri bütün insaatlari görüyoruz, gözlemliyoruz. Komsularimizi dört gözle bekliyoruz. Bir an önce evlerine yerlesmeleri için çok dua ediyorum” dedi.

Deprem konutlarinin yapildigi bölgenin yaninda bulunan sitede yasayan Türker Kurt ise "Bu alan bizim evin hemen yani. Buralarda yeni yapilan konutlar, çok hizli ilerledi. Buralar komple kayalikti, kayalari kirmakta baya zorlandilar. Uzun bir süre, is makinalari kayalari kirmakla ugrasti. Hatta dinamit patlatip, kayalari kirdilar. Bu kadar kisa sürecegini bende tahmin etmiyordum. Deprem konutlarinin yapilmasi gayet hizli bitti. 1 tane blok tamamen bitti. Hatta örnek daire yaptilar. Asagi tarafta da makinalar devamli çalisiyor. Komsularimizi bekliyoruz, buralar senlenecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA