Bursa'da Suriyelilerin Yasadigi Mahallelerde Siki Denetim

Bursa’da Emniyet Müdürlügü koordinesinde Suriye uyruklu kisilerin yogun bulundugu bölgede siki denetim gerçeklestirdi. Hem süpheli kisilerin kimlik sorgusunu yapan Bursa polisi; ayni zamanda zabita, gida ve maliye memurlariyla birlikte girdikleri dükkanlari da inceledi. 22 is yerine usulsüzlükten toplamda 143 bin lira para cezasi kesilirken, suça karistigi tespit edilen 10 kisi de sinir disi edildi.

Bursa'da Suriyelilerin Yasadigi Mahallelerde Siki Denetim
Bursa Emniyet Müdürlügü, Asayis Sube’ye bagli polis ekiplerinin koordinesinde yasal olarak kayitli olan yada illegal olarak yasayan basta Suriyeli olmak üzere tüm yabanci uyruklu sahislarin yogun olarak çalistigi, sahibi oldugu ve ikamet ettigi bölgelerdeki kavsak, meydan, park, alis veris merkezi ile cami önlerindeki alanlarda denetim gerçeklestirildi.

Maliye Bakanligi görevlileri, Tarim Ilçe Müdürlügü görevlileri, Zabita Müdürlügü personelinin de katildigi huzur ve güven uygulamasinda hem süpheli kisiler, hem de is yerleri didik incelendi. Polis ekiplerince sorgusu yapilan 157 kisiden suça karistigi tespit edilen 10 kisi deport edilmek üzere göç idaresine teslim edildi, 9 kisiye ise kimlik tasimadigi için islem yapildi. Isletmelerde zabita tarafindan yapilan incelemede eksigi bulunan veya usulsüzlük yapan 22 is yerine toplamda 143 bin lira idari para cezasi uygulandi.

Kent genelinde 2 saat boyunca süren, özellikle Çarsamba Mahallesi, Yavuzselim Mahallesi ve Kültür Park çevresinde yogun olarak bulunan Suriye uyruklu sahis ve dükkanlara yönelik denetim gerçeklestiren Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler, uygulamanin vatandaslarin huzur ve can güvenligi açisindan devam edecegini duyurdu.
Kaynak: İHA