Bursa'da 15 Temmuz Ihaneti Unutulmayacak

Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen ve hafizalardaki sicakligini hala koruyan darbe girisiminin yildönümünde 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Bursa’da da bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Bursa Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi isbirliginde düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde 14 Temmuz Cuma günü UNESCO Meydani’nda saat 19.00’daki 15 Temmuz konulu oratoryo ve fotograf sergisiyle baslayacak. Ayni gün saat 19.30’da da Tayyare Kültür Merkezi’nde ‘252’ adli tiyatro oyunu sahnelenecek. 15 Temmuz Cumartesi günü etkinlikleri de saat 10.00’da Hamitler Kent Mezarligi ve Pinarbasi Sehitligi ziyaretleri ile baslayacak. Saat 11.00’da UNESCO Meydani’nda 15 Temmuz konulu oratoryo gösterimi ve fotograf sergisi gezilecek. 15 Temmuz Sehitleri anisina düzenlenen atli cirit müsabakalari da saat 14.00-17.00 arasinda Kestel Dudakli’da yapilacak.

Milli Birlik Yürüyüsü ise saat 19.30’da Heykel Tarihi Valilik Binasi önünden baslayacak. Saat 20.00’da Demokrasi Meydani’nda yapilacak tören ise saygi durusu, Istiklal Marsi ve Kuran-i Kerim tilavetinin ardindan Mehter gösterisi, Azerin konseri, kum sanati gösterileri, 15 Temmuz temali belgesel gösterimleri ve kahramanlik türküleri ve tüm camilerde sela okunmasiyla sona erecek.
Kaynak: İHA