Baskan Mahçiçek Açiklamasi 'Her Yil Bir Milyon Insan Sehrimizi Ziyaret Edecek'

Kahramanmaras Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, “Sehrimizin tanitim eksigini gidermemiz bakimindan hem ulusal hem de uluslararasi tarafi olan bir proje yapmaliydik. Bizim öngörülerimize göre insallah her yil 1 milyon insan sehrimizi ziyaret edecek” dedi.

Baskan Mahçiçek Açiklamasi 'Her Yil Bir Milyon Insan Sehrimizi Ziyaret Edecek'
EXPO 2023’ün uluslararasi katilimci ülkelerinden Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin İçel Baskonsolosu Zalihe Mendeli ile Gürcistan’da bulunan dünyanin en eski ve en çok bitki çesitliligine sahip Batum Botanik Bahçesi’nin Genel Müdürü Irakli Archaia ve Peyzaj Müdürü Tengiz Terialadze, Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek’i ziyaret ederek, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

"29 ülke EXPO 2023’e katilacaklarini teyit etti"

Gerçeklesen ziyaretler ve sunumlarin ardindan açiklama yapan Onikisubat Belediye Baskani Mahçiçek, “Biliyorsunuz pandeminin ardindan Kahramanmaras olarak büyük bir felaketi yasadik. Çok ciddi acilar çektik ama hayat devam ediyor. Kahramanmaras’in ve insanlarimizin da bir rehabilitasyona ihtiyaci vardi. Bu acilari bir nebze telafi edecegi, insanlarimizin bir araya gelerek güzel zamanlar geçirecegi, günün stresini üstlerinden atacagi bir alan olusturduk. Dolayisiyla Agustos’ta açalim istedik ama süreyi de bir miktar kisalttik. Suana kadar 29 ülke EXPO 2023’e katilacaklarini teyit ettiler. Kahramanmaras, bu kabil uluslararasi bir projeyi ilk kez yapiyor. Sehrimizin tanitim eksigini gidermemiz bakimindan hem ulusal hem de uluslararasi tarafi olan bir proje yapmaliydik. Yakin bir zamanda gerçeklesecek insallah. Bizim öngörülerimize göre insallah her yil 1 milyon insan sehrimizi ziyaret edecek. Insanlari sehre çekecek projeler olmasi lazim. Kahramanmaras’in gastronomisinden tutun kültürüne, tarihine kadar vizyonumuzu açiga çikaracak. Ayni zamanda is insanlarimizi farkli ülkelerden gelen ticaret erbaplariyla bir araya getirerek ortak yatirim alanlari olusturabilirsek sehrimizin ekonomisine ve istihdamina katma deger saglamis olacagiz. Bunu bir baska projeyle de gerçeklestirme imkanimiz yoktu. Bize göre çok anlamli bir proje. Kazanimlarini da hep beraberce görecegiz. Bu projede uluslararasi katilimci ülke sayisinin artmasinda sayin Büyükelçimiz Erdogan Kök beyefendinin çok ciddi katkisi var. Kendilerine emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Katilimci ülkeler sehrimizi ziyaret etmeye devam ediyor, böyle böyle sehrimizi EXPO 2023’e hazirlamis olacagiz” dedi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti İçel Baskonsolosu Zalihe Mendeli ise “Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin de olmasi bizim için ayrica büyük bir gururdur. Bizler için çok önemli burada bulunmak. Taninmamis bir ülkenin bu gibi uluslararasi projelerde yer almasi diger ülkelerle is birligi için çok önemlidir” dedi.

Baskan Mahçiçek, EXPO 2023 özelinden hazirlanan hediyeleri misafirlerine takdim etti.
Kaynak: İHA