Aydin'da Es Zamanli Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 6 Tutuklama

Aydin’in Nazilli ve Bozdogan ilçelerinde 11 adreste yapilan es zamanli uyusturucu operasyonunda 7 kisi gözaltina alindi. Jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 6’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, operasyon çerçevesinde daha önce tutuklanan liderlerinin ardindan sebeke üyeleri de jandarmadan kaçamadi.

Aydin'da Es Zamanli Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 6 Tutuklama
Aydin Il Jandarma Komutanligi KOM Sube Müdürlügü, uyusturucu madde ticaretini örgütlü olarak isleyen sahislara yönelik faaliyetlerine araliksiz devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri Nazilli ve Bozdogan ilçelerinde 11 adrese, es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda 7 kisi gözaltina alinirken, adreslerde yapilan aramalarda; 5 bin 600 gram kubar esrar, 365 gram metamfetamin, 9 gram eroin, 35 kök keneviri bitkisi, 1 adet tabanca, 30 adet mühimmat, 1 adet ruhsatsiz tüfek, suç gelirinden elde edilen 15 bin 640 TL para, 5 adet uyusturucu kullanma aparati, 2 adet hassas terazi, 9 adet cep telefonu ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 7 süpheli sahistan; V.O., H.K., U.A., O.A., H.E. ve S.B. olmak üzere toplamda 6 süpheli çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Liderleri de tutuklanmisti

Operasyon çerçevesinde daha önce sebekenin lideri oldugu tespit edilen Ç.M.G. ile M.Ç. yakalanmis ve tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Liderlerinin ardindan 6 sebeke üyesi de jandarmadan kaçamazken, olayla ilgili toplamda 8 kisi tutuklanmis oldu.

Ayrica süpheli sahislardan uyusturucu madde temin ettigi tespit edilen 26 sahsa da uyusturucu Madde Kullanma suçundan islem yapildi.
Kaynak: İHA