15 Temmuz Gazisi Adviye Gül Ismailoglu Açiklamasi '7 Yil Boyunca 15 Temmuz'un Unutulmamasi Için Elimden Geleni Yaptim'

15 Temmuz hain darbe girisimi gecesinde sol omzundan vurularak yaralanan Adviye Gül Ismailoglu, darbenin 7. yil dönümünde o anlari anlatti. 21 yasindaki Ismailoglu, “7 yil boyunca ben 15 Temmuz’un unutulmamasi için elimden geleni yaptim” dedi.

15 Temmuz Gazisi Adviye Gül Ismailoglu Açiklamasi '7 Yil Boyunca 15 Temmuz'un Unutulmamasi Için Elimden Geleni Yaptim'
Adviye Gül Ismailoglu, 14 yasindayken hain darbe girisiminin gerçeklestigi 15 Temmuz gecesinde aile yakinlariyla birlikte gittigi Saraçhane’de darbecilerin silahindan çikan kursunun sol koluna isabet etmesiyle yaralandi. Hastaneye kaldirildiktan sonra 4 gün boyunca yogun bakimda kalan Ismailoglu, hain darbe girisiminin 7. yil dönümünde o gece yasadiklarini anlatti. Darbecilerin insanlari ayaklarindan vurmaya basladiklarini anlatan Ismailoglu, "Insanlari korkutmak için bir barikat olusturmuslardi. O barikati asmaya çalisan insanlari vurmaya basladilar. Gaziler ve sehitler yanimizdan geçmeye basladi.

Bizim sayimiz azalmadi, korkup geri çekilmedik, kimse kaçmadi. Tam tersine onlarin üstüne daha güçlü gitmeye basladik. Bizim korkmadigimizi anlayinca bu defa insanlari öldürmek üzere ates etmeye basladilar. Ben o gece anladim onlarin bizim askerimiz olamayacagini. Tabiri caizse o mermiler yagmur gibi üstümüze yagiyordu. Bu defa insanlari öldürmek için baslarindan, kalplerinden vurmaya baslamislardi” dedi.



“Sirtimda 15 santimetrelik bir yara açti”

Kendisine isabet eden kursunun sirtinda 15 santimetrelik yara açtigini söyleyen Ismailoglu, “Biz de mermilerin yogun geldigi esnada yere çöküyorduk. Annem, ablam ve babam yanimdaydilar. Hep birlikte çöküyorduk, ilk firsatta tekrar ayaga kalkip üstlerine gidiyorduk. Yerde oldugumuz esnada benim arkama bacagindan vurulan bir yarali düstü, sesini duydum. Refleks olarak ayaga kalkip yardim etmek istedim. O sirada ben de sirtimda bir aci hissettim. Ve sirtimdan vuruldugumu düsündüm. Plastik mermi oldugunu düsündüm. G3 mermisi sirtimdan girmis. Kürek kemigimin ucunu parçalamis ve sirtimda 15 santimetrelik bir yara açti. Merminin özelligi buymus” seklinde konustu.



“Hiç tanimadigimiz iki insan bizi arabasina aldi”

O gece kendilerine hiç tanimadiklari bir insanin yardim ettigini söyleyen Ismailoglu, “Her yerde yaralilar, sehitler vardi. Yerdeki yaralilari tedavi etmeye çalisiyorlardi. Beni de bir bekleme koltuguna yatirdilar. Sonra durumumun ciddi oldugunu anlayinca bana orada müdahale edemeyeceklerini söylediler. Hiç tanimadigimiz iki insan bizi arabasina aldi. Hiçbir kaygisi ve düsüncesi olmadan, bizim adimizi, dinimizi, kimligimizi sormadan arabasina alip hastaneye yetistirmeye çalisti. O gecenin en güzel yönü buydu” ifadelerini kullandi.

“15 Temmuz’un unutulmamasi için elimden geleni yaptim”

15 Temmuz’un unutulmamasi için elinden geleni yaptigini söyleyen genç kiz, “Kimse kimseye kim oldugunu sormadan yardim ediyordu. Üzerinden geçen yedi yil bana 15 Temmuz’u unutturmadi. Tam tersine yedi yil boyunca ben 15 Temmuz’un unutulmamasi için elimden geleni yaptim. Sehit olmayi çok isterdim, gazilik nasip oldu. Buna da çok sükür. Ben o gün sehit olmadiysam eger bir sebebi olmali diye düsündüm. O gece yasadiklarimi insanlara anlatarak basladim. Çünkü 15 Temmuz unutulmamali, ne kadar yil da geçse o gece bir tarih yazildi. Biz vatandas olarak bir tarih yazdik. O gecenin unutulmamasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA